2024. július 21., vasárnap
BAJNOKOK LIGÁJA

A legnagyobb tűzijátékkal indul!

Az emlékezetes decemberi BL-sorsolási bakisorozat két legnagyobb vesztesének összecsapásával veszi kezdetét ma este (21 óra) a legrangosabb európai klubtorna egyenes kieséses szakasza, Párizsban ugyanis a francia bajnoki címvárományos PSG és a spanyol éllovas Real Madrid néz farkaszszemet egymással egy teljességgel megjósolhatatlan nyolcaddöntős párharc első felvonásán. Giorgio Marchetti „fősorsoló” két hónapja eredetileg a párizsiaknak a jelenleg európai viszonylatban kétségkívül gyengélkedő Manchester Unitedet húzta, a Királyi Gárda pedig méginkább bánhatja az első sorsolás érvénytelenítését, hiszen annak értelmében a Benfica lett volna a riválisa. A gigászok jelenlegi formájára pillanatva talán inkább a franciák tekinthetők favoritnak, amihez az is hozzájárul, hogy a minap már a kerettel közös edzésen látták egyik nagyágyújúkat, Neymart, akiről sokáig azt mondták, nem fog felépülni bokasérüléséből az európai szuperrangadóra.

A nap másik meccsén a Premier League-ben toronymagas éllovas Manchester City Lisszabonba utazik, ahol Pep Guardiola legénysége a várakozások szerint már a párharc féltávjánál dűlőre viheti a továbbjutó kérdését.

Folytatta veretlenségi sorozatát a Serie A-ban a Juventus, a Zebrák Danilo hosszabbításbeli fejesével mentettek pontot Bergamóban, és már 11 találkozó óta nem kaptak ki, így megérkeztek a tabellán az első négy közé.

Angol bajnokság, a 25. fordulóban: Leicester–West Ham 2:2. Az élcsoport: Manchester City 63, Liverpool (-1) 54, Chelsea (-1) 47 pont stb. Francia bajnokság, a 24. fordulóban: Lens–Bordeaux 3:2, Metz–Marseille 1:2. Az élcsoport: PSG 59, Marseille 46, Nice 42 (-1) pont stb. Magyar bajnokság, a 20. fordulóban: Zalaegerszeg–Ferencváros 1:3. Az élcsoport: Ferencváros 41, Puskás Akadémia 40, Kisvárda 39 pont stb. Német bajnokság, a 22. fordulóban: Hoffenheim–Bielefeld 2:0. Az élcsoport: Bayern 52, Borussia (D) 46, Leverkusen 41 pont stb. Olasz bajnokság, a 25. fordulóban: Sassuolo–Roma 2:2, Atalanta–Juventus 1:1. Az élcsoport: Milan 55, Inter (-1) 54, Napoli 53 pont stb. Spanyol bajnokság, a 24. fordulóban: Real Sociedad–Granada 2:0, Espanyol–Barcelona 2:2. Az élcsoport: Real Madrid 54, Sevilla 50, Betis 43 pont stb. Szuperliga, a 22. fordulóban: Kolubara–Voždovac 1:0. Az élcsoport: Partizan 62, Crvena zvezda 57, Čukarički 38 pont stb.