2024. július 29., hétfő
EURÓPA-LIGA

A hajrában csaptak le a Denevérek

A Denevérek szárnyaltak, a Sárga Tengeralattjáró elsüllyedt (Fotó: Beta/AP)

A Denevérek szárnyaltak, a Sárga Tengeralattjáró elsüllyedt (Fotó: Beta/AP)

Nem akármilyen spanyol házirangadót láthatott a közönség az Estadio de la Céramicában csütörtökön este. A mérkőzés elején Parejo ugyan kihagyta a tizenegyest, a kipattanó lövést azonban Guedes értékesítette, s előnyhöz juttatta a Valenciát. A Sárga Tengeralattjáró nem kapitulált: a 36. minutumban ezúttal ők rúghattak büntetőt, amelyet Cazorla a bal alsóba vágott. Az 1:1-es eredmény az utolsó pillanatokig megmaradt, ám a hosszabbításban a Denevérek szárnyaló gyorsaságú kontrákkal eldöntötték a találkozót s talán a továbbjutás kérdését is. A 91. percben Gaya öt védő között juttatta el a játékszert Daniel Wassig, a 93.-ban pedig Cserisev tekert briliánsan Guedes elé, aki akcióból már nem hibázott. Marcelino csapata páratlan formában van, az utóbbi 20 mérkőzésükből csak egyet veszítettek el, jelenlegi formájukat látva akár a végső győzelem is meglehet az El-ben.

A Benfica óriási lépést tett az elődöntő felé, de a Luka Jovićtyal felálló Frankfurtot még nem szabad leírni. A lisszaboni meccsen João Félix mesterhármasa már önmagában elég lett volna a győzelemhez, de Rúben Dias is betalált Trapp kapujába. Az Eintracht hatvan percet játszott emberhátrányban, de Paciência és Jović találataival életben tartották továbbjutási reményeiket. A németek két idegenbeli gólja sokat érhet a párharc második meccsén.

Mindkét angol csapat, az Arsenal és a Chelsea is nyerni tudott. Az Ágyúsok hazai pályán az utóbbi időben gyengélkedő Napolit verték 2:0-ra, a Kékek pedig Marcos Alonso góljával idegenben 1:0-val múlták felül a prágai Slaviát.

A visszavágókat április 18-án, jövő csütörtökön rendezik.