2024. július 28., vasárnap
LÉKÓ JÁNOS-EMLÉKTORNA

Zentai siker Tóthfaluban

A Magyarkanizsa községhez tartozó Tóthfaluban a hétvégén 19. alkalommal rendezték meg a Lékó Jánosról elnevezett utánpótlástornát, amelyen az idén az előzetes tervekkel ellentétben nem hat, hanem öt U13-as csapat vett részt, a horgosiak ugyanis az utolsó pillanatban lemondták a részvételt. A szervezőknek emiatt a kezdés előtt egy órával változtatniuk kellett a lebonyolítás rendjén, az öt részt vevő gárda ezt követően körmérkőzéseket vívott, vagyis mindenki játszott mindenkivel. Az első hely kérdése az utolsó fordulóban dőlt el, amikor az addig hibátlan zentai együttes 1:0-ra győzött a torna egyik esélyesének számító adaiak ellen, Fekete Krisztián tanítványai így százszázalékos teljesítménnyel végeztek az élen.

A döntőnek is beillő mérkőzés egyetlen gólját a torna gólkirálya, a hat gólig jutó Bakota Zsolt szerezte, aki egy remek csel után szépen kilőtte a jobb felső sarkot.

Az AFK botlása jól jött a végig lelkesen játszó magyarcsernyei Rohamnak, a csernyei, tordai és tóbai játékosokból álló csapat ugyanis az utolsó fordulóban döntetlent játszott a házigazda Nyers István Akadémiával, és a szerzett pontnak köszönhetően a közép-bánátiak feljöttek a második helyre.

A jó iramú, gólgazdag mérkőzéseket hozó vetélkedés legjobb kapusának a szervezők a muzslyai Lehel hálóőrét, Jovan Obradovićot választották meg, aki a kapott gólok ellenére is végig jó teljesítményt nyújtott.

Eredmények: Lehel–Roham 1:4, Nyers István–Zenta 0:4, AFK–Lehel 13:0, Roham–Zenta 2:4, AFK–Nyers István 3:0, Lehel–Zenta 2:4, AFK–Roham 1:2, Nyers István–Lehel 7:1, Nyers István–Roham 2:2, Zenta–AFK 1:0.

A végső sorrend: 1. Zenta 12, 2. Roham 7, 3. AFK 6, 4. Nyers István 4, 5. Lehel 0 pont.