2024. szeptember 9., hétfő
TENISZ

Novak meccsről meccsre javul

Csütörtökön hajnalban kiderült, hogy a dubaji negyeddöntő csak egy kellemetlen epizód volt Novak Đoković pályafutásában, s a szemfertőzés miatt Feliciano López ellen elveszített meccsnek semmilyen hatása sincs az idény folytatására. Novak ugyanis az Indian Wells-i nyolcaddöntőben mindössze 66 perc alatt visszavágott a spanyol veteránnak, és a negyeddöntőben a francia Jo-Wilfried Tsongával mérkőzik, akivel 14:6 a mérlege.

A nyolcaddöntő kimondottan érdekes volt a kaliforniai sivatagban. Az első három meccsen ugyanis az alacsonyabban rangsoroltak nyertek, amikor azonban Gaël Monfils kiütötte Federico Delbonist, már a favoritok győzelmi sorozata következett. Összességében volt egy nagy meglepetés, hisz ki várhatta volna a belga David Goffin győzelmét Stan Wawrinka ellen, míg a NadalZverev meccs éppen a remélt drámával szolgált. A női egyes negyeddöntőjének első két meccsén is az esélyesek nyertek.

Đoković az első játszmában csak négy pontot nyert López adogatásán, de mindet egy játékban, amivel döntő breakhez jutott. A második játszmában már nem volt egyenrangú a találkozó, Đoković könnyen nyert, ami pályafutása 705. egyéni diadala volt. Novak játéka meccsről meccsre javul, s várható, hogy Tsonga ellen sem lesz másként.

Alexander Zverev győzelemre állt Rafael Nadal ellen. A fiatal német az első játszmában a rövidítésben nyert, a másodikban szinte a pályán sem volt, a harmadikban pedig 5:4-es vezetésnél meccslabdája volt. Ő hibázta el, ami jel volt Nadalnak az erősítésre, és zsinórban három megnyert játékkal jutott a negyeddöntőbe, amelyben a John Isner ellen nyertes Kej Nisikorival játszik. A spanyol 7:1-re vezet, legutóbb azonban tavaly Kanadában a japán győzött. Nadal az éjjel 778. győzelmét aratta, s a következő sikerrel beéri Ilie Năstasét az öröklista 8. helyén.

Wawrinka ingadozó teljesítménye nem volt elég Goffin ellen. A svájci játékos ugyan a második szettben 2:5-ről fordított, majd a harmadikban is 2:5-ről harcolta ki a rövidítést, s közel járt a teljes fordulathoz. Miloš Raonić jó játékkal győzte le Tomáš Berdychet, ahogyan Marin Čilić is Richard Gasquet-t. Csoda történt a párosok negyeddöntőjében, hisz a harmadik játszmát helyettesítő rövidítésben a Bryan fivérek 9:2-re vezettek a francia Edouard Roger-Vasselin és a szerb Nenad Zimonjić ellen, de nemcsak a hét kötött meccslabdát hagyták ki, hanem még egy nyolcadikat is.

A női elődöntő első párját Serena Williams és Agnieszra Radwańska alkotják. Serena ma kimondott esélyes lesz, hisz az eddigi kilenc meccsükön a lengyel csak egy játszmát nyert.

INDIAN WELLS. – A férfitorna nyolcaddöntőjében: Đoković–F. López 6:3, 6:3, Tsonga–Thiem 6:3, 6:2, Nadal–Zverev 6:7, 6:0, 7:5, Nisikori–Isner 1:6, 7:6, 7:6, Čilić–Gasquet 7:5, 5:7, 6:2, Goffin–Wawrinka 6:3, 5:7, 7:6, Raonić–Berdych 6:4, 7:6, Monfils–Delbonis 6:3, 6:4. Nők, negyeddöntő: S. Williams–Halep 6:4, 6:3, A. Radwańska–Kvitová 6:2, 7:6.

SAN ANTONIO. – A női torna 2. fordulójában: Konjuh–Linette 6:0, 7:6, Doj–Han 7:6, 7:6, Friedsam–Bellis 1:6, 7:6, 6:3, Gavrilova–Szakari 4:6, 7:6, 6:3, Crawford–Witthöft 6:1, 6:3, Vekić–Bertens 7:6, 6:3, Pironkova–Davis 6:3, 6:2, Riske–Flipkens 7:5, 6:1.

GUADALAJARA. – A challenger 1. fordulójában: Menendez–Krstin 6:7, 6:1, 6:3.

GUANGZHOU. – A challenger 1. fordulójában: Fabbiano–Krajinović 7:6, 6:4.

HAMMAMET. – A női ITF-torna 1. fordulójában: Totka–Snehadevi 6:1, 6:2, 2. forduló: Mansouri–Totka 6:4, 0:6, 4:1 – feladás.

ANTALYA. – A női ITF-torna 1. fordulójában: Argyelán–Chantraine 6:1, 6:2.