2024. szeptember 9., hétfő
TENISZ

Ječmenica a párosát válogatta

Szerbia Fed-kupa válogatottja a következő hétvégén Belgrádban Belgiummal mérkőzik a Világcsoport II-ben maradásért, Tatjana Ječmenica kapitány pedig nem számíthat a lehető legerősebb összeállításra. A nyolc legmagasabban rangsorolt lány közül, részben kényszerből, a páros sorszámúakat válogathatta, a második Jelena Jankovićot, a negyedik Aleksandra Krunićot, a hatodik Jovana Jakšićot és a nyolcadik Nina Stojanovićot. Az első Ana Ivanović ugyanis bejelentette, hogy többé nem számít csapattag lenni a Fed-kupában, ami nagy, és elsősorban negatív visszhangot keltett, a harmadik Bojana Jovanovski sérült, az ötödik Ivana Jorović, egyéni pályafutását egyengetve, inkább az 50 ezer dolláros összdíjazású isztambuli ITF-tornát választotta, míg a hetedik Doroteja Erićtől amúgy sem lehetne különösebb hozzájárulást elvárni.

Ann Devries belga kapitány négy legjobbjával érkezik a kétesélyes mérkőzésre, hisz Yanina Wickmayer, Kirsten Flipkens, Ysaline Bonaventure és An-Sophie Mestach is rendelkezésre állnak, csupán a második legmagasabban rangsorolt, sérült Alison van Uytvanck marad ki.

Az e heti tornák, lévén, hogy a legjobbak, ritka kivétellel pihennek, nem váltanak ki különösebb figyelmet. Egyelőre csak a svájci Belinda Benčič veresége nagy meglepetés az orosz Jelena Vesznina ellen, Babos Tímea 1:6, 6:4, 7:5-re nyert a katowicei 2. fordulóban egy ismeretlenebb svájci, Vikrorija Golubić ellen. A challengereken már sem szerbiai, sem magyar nem érdekelt, hisz Milojević és Fucsovics után Filip Krajinović is meglepő vereséggel esett ki. Maradnak a futuresek, amelyeken teniszezőink nagyszerűen rajtoltak. Nina Stojanović az üzbég Karshiban már elődöntős, Marko Tepavac Sarm es-Sejkben, Dajana Radanović Antalyában negyeddöntős, ma pedig Heraklionban Gálfi Dalma is az elődöntőért játszhat.