2024. július 17., szerda
TENISZ

Lajović nagy csatában vesztett, Janković feladta

Egyetlen szerbiai teniszező vészelte át a csütörtököt a rangosabb tenisztornákon, hiszen Jelena Janković feladni kényszerült negyeddöntős összecsapását Strasbourgban, Dušan Lajović pedig nagy csatában alulmaradt Nizzában, ellenben Peđa Krstin folytatta menetelését Törökországban.

Az egykori női világelső, Jelena Janković csak egy játszmát játszott Sloane Stephens ellen Strasbourgban, amelyet 6:1-re az amerikai nyert meg, majd combizomsérülésre hivatkozva feladta a mérkőzést. A jelenleg a világranglista 25. helyén jegyzett szerbiai teniszező vélhetően nem akart kockáztatni a hétvégén kezdődő Roland Garros előtt, inkább a visszalépés mellett döntött.

A Párizsra hangoló, a világranglistán 75. Dušan Lajović remekül helytállt Nizzában a negyeddöntőben a nála csaknem 60 hellyel magasabban rangsorolt, 2. kiemelt amerikai John Isner ellen, hiszen a 208 centiméter magas szervakirály mindössze egyszer vette el az adogatását, ám azzal meg is nyerte a mérkőzést. Lajovićnak két breaklehetősége adódott, egyikkel sem élt. Az első játszmában 6:6-ig fej fej mellett haladtak a felek, a rövidítést azonban 7:3-ra Isner nyerte, így övé lett a szett. A második felvonásban az amerikai két breaklabdájából egyet kihasznált, ami döntő fontosságúnak bizonyult.

A törökországi Eskişehirben zajló challengeren Peđa Krstin nagy léptekkel halad, ma már a negyeddöntőben léphet pályára, miután a 4. kiemelt indiai Saketh Mynenit két játszmában, 6:4, 6:2 arányban legyőzte a torna második fordulójában. Krstinre a legjobb nyolc között a 8. kiemelt francia Remi Boutillier vár.

Mindeközben Janko Tipsarević bejelentette, hogy az utóbbi hetekben történt problémái, lágyéksérülés és vírusfertőzés miatt edzői és orvosi stábja javaslatára úgy döntött, hogy kihagyja a Roland Garrost: „Az utóbbi három hétben sok minden történt, ami arra kényszerít, hogy távol maradjak a teniszpályáktól. Sok gondolkodás után, az orvosaim tanácsára és saját tapasztalataimra támaszkodva a stábommal úgy döntöttünk, kihagyom az idei Roland Garrost” – írta Twitter-csatornáján a jelenlegi ranglistán 474. szerb teniszező, akinek a helyét a francia nyílt teniszbajnokság főtábláján a selejtezők egy szerencsés vesztese veszi majd át.

NIZZA. – A férfitorna negyeddöntőjében: Isner–Lajović 7:6, 6:4.

STRASBOURG. – A női torna negyeddöntőjében: Stephens–Janković 6:1 – feladás.

ESKIŞEHIR. – A challenger második fordulójában: Krstin–Myneni 6:4, 6:2.

NETANYA. – A női ITF-torna negyeddöntőjében: Lankri–Totka 6:4, 6:2.

NAGYSZEBEN. – A női ITF-torna második fordulójában: Bondár–Bulgaru 6:2, 6:4, Stollár–Kovačević 6:1, 6:0.