2024. szeptember 9., hétfő
TENISZ

Murray történelmet írhat

Gentben tartják meg mától vasárnapig a Davis-kupa döntőjét, amelyben Belgium válogatottja Nagy-Britanniát fogadja. Az első egyéni 13.30-kor kezdődik, teremben salakon játszanak, az első napon pedig a két egyesben GoffinEdmund és BemelansA. Murray csaták lesznek műsoron.

Belgium egyetlen döntőt játszott még 1904-ben, Nagy-Britannia pedig legutóbb 1936-ban, még Fred Perry idejében nyerte el a serleget. A két válogatott mérlege 7:4 Belgium javára, legutóbb 2012-ben, amikor Andy Murray nem szerepelt, a belgák Glasgow-ban 4:1-re nyertek. Ezúttal döntős a vasárnapi játéknapon várható, amikor a Murray–Goffin, majd Darcis–Edmund találkozókat rendezik meg.

Andy Murray történelmet írhat, hisz a jelenlegi nagy négyes tagjai közül még csak ő nem nyert Davis-kupát. Ha mindkét egyesében győz, John McEnroe és Mats Wilander után csak a harmadik teniszező lesz az egy idényben elért 8:0-s mérleggel, ha pedig párosban is pontszerző lesz, megismétli McEnroe, Michael Stich és Ivan Ljubičić bravúrját, akik egy idényben összesen 11 pontot gyűjtöttek be a serlegnyertes csapat tagjaként.

Bojana Jovanovski az éjjel a 26 éves és a ranglistán 225. orosz Marina Melnikovával játszott a carlsbadi 125 ezres torna 2. fordulójában. A szerb kimondott esélyesnek számított, a győzelem pedig két hely haladást jelentett a ranglistán.

Antalyában tegnap a BondárStolmár magyar rangadó volt műsoron a női ITF-torna 2. fordulójában, de az eső miatt a műsor jelentősen késett, s kérdés, hogy lehetett-e egyáltalán játszani.

A tunéziai El Kantaouiban a 18 éves magyar Békefi Bianka pályafutása első főtáblás ITF-győzelmét aratta.