2024. szeptember 9., hétfő
TENISZ

Álomdöntő

A dohai szervezők nagyon elégedettek lehetnek, hiszen a tornájuk szombaton a ĐokovićNadal meccsel ér véget. Hogy ez az álom valóra váljon, ahhoz az kellett, hogy Đoković péntek este 6:3, 7:6-ra legyőzze a cseh Tomáš Berdychet, Nadal pedig a torna meglepetésemberét múlta felül, miután 6:3, 6:4-re győzte le az ukrán Ilja Marcsenkót.

Novak és Rafa az abszolút ATP-csúcsnak számító 47. egymás közötti meccsüket vívják. Az állás 23:23, tehát vagy a spanyol szerzi meg újra a vezetést, és pályafutása 68. tornagyőzelmét aratja, vagy pedig Novak először vezet majd a nagy riválisa ellen, már 60. ATP-serlegét szerzi meg, amivel az öröklista 9. helyén beéri Andre Agassit, és zsinórban 16. döntőjét vívhatja.

Elődöntős Brisbane-ben a nagy négyes harmadik tagja, Roger Federer is. A svájci veterán több mint kétórás meccsen, három játszmában győzte le a bolgár Grigor Dimitrovot, és szép esélye van karrierje 89. tornagyőzelmére.

Sencsenben vége szakadt Babos Tímea menetelésének. A magyar játékost az elődöntőben az amerikai Alison Riske váratlanul könnyen győzte le, sikeres volt viszont Happy Valley-ben Fucsovics Márton, aki simán tette taccsra a japán Moriját, és az éjjel a döntőért az izraeli veterán Dudi Selával mérkőzött.

Bojana Jovanovski rajtolt a hobarti női torna selejtezőjében, és pályafutása legsúlyosabb vereségét szenvedte el. Óriási meglepetés, hogy a ranglistán egykor 32. szerbiai teniszező játékot sem tudott nyerni a kolumbiai Veronika Cepede Roig ellen a csak 42 perces egyenlőtlen csatában. Bojana hatszor adta le az adogatást, és a meccs során mindössze 17 labdamenetet nyert meg. A jövő héten Sydney-ben is tartanak női tornát, ahol Ana Ivanović és Jelena Janković szerepel, míg ugyancsak Sydney-ben a férfitornán Viktor Troicki lép fel. Megkezdődik a nagyüzem Melbourne-ben, ahol a következő héten az idény első Grand Slam-tornájának a selejtezője lesz műsoron.