2024. szeptember 9., hétfő
TENISZ

Jorović megelőzte Jakšićot

Ivana Jorović tegnaptól hivatalosan is Szerbia ötödik legjobb teniszezőnője. A 19 éves čačaki játékos ugyanis az Australian Open selejtezőjének 1. fordulójában fölényesen legyőzte az ausztrál Olivia Rogowskát, amiért annyi pont jár, hogy a ranglistán megelőzte Jovana Jakšićot, aki viszont a melbourne-i rajton súlyos vereséget szenvedett a francia veterán Stephanie Foretztől. Jorović a naprakész listán a pályafutása legjobbjának megfelelő 179. helyet foglalja el, és további három pozíciót javít, ha a 2. fordulóban esetleg felülmúlja a 25 éves és a ranglistán 136. kínai Csang Kaj-csent.

Melbourne-ben ma a főtábla sorsolása vonzza a legnagyobb figyelmet, amikor kiderül, hogy a hét szerbiai, közöttük a címvédő Novak Đoković is, valamint Babos Tímea milyen eséllyel vághatnak neki a hétfői rajtnak.

Az e heti négy torna közül csak kettőn, Aucklandben és Hobartban játszottak, Sydney-ben a napi műsort, nem sokkal az első labdamenetek után, eső miatt meg kellett szakítani, majd mára el is napolni. Viktor Troicki például csak négy játékot fejezett be a francia Nicolas Mahut ellen, és ma 2:2-es állásnál folytatják.

A bangkoki challengeren Marko Tepavac feladta a 2. forduló meccsét a grúz Alekszandr Metreveli ellen, míg az antalyai női ITF-tornán a négy magyar közül már csak Bondár Anna maradt versenyben, aki könnyen győzte le a belga Deborah Kerfset, és a negyeddöntőben a szlovén Nastja Kolarral találkozik, aki 3. kiemeltként a rajton Stolmár Rebekát búcsúztatta. 

MELBOURNE. – Az Australian Open női selejtezőjének 1. fordulójában: Foretz–Jakšić 6:1, 6:1, Jorović–Rogowska 6:1, 6:1.

AUCKLAND. – A férfitorna negyeddöntőjében: Ferrer–Rosol 6:3, 6:4, Sock–Anderson 1:6, 6:4, 6:4, Bautista–Isner 7:5, 2:6, 6:3, Tsonga–Fognini 7:5, 7:6.

HOBART. – A női torna 2. fordulójában: Watson–Niculescu 6:7, 6:2, 7:6, negyeddöntő: Cornet–Barthel – küzdelem nélkül, Cibulková–Bertens 7:5, 6:3, Bouchard–Giorgi 6:3, 6:2.

BANGKOK. – A challenger 2. fordulójában: Metreveli–Tepavac 3:6, 6:4, 2:0 – feladás.

ANTALYA. – A női ITF-torna 2. fordulójában: Tomova–Lukács 4:6, 6:0, 6:1, Bondár–Kerfs 6:1, 6:2.

FORT DE FRANCE. – A női ITF-torna 2. fordulójában: Argyelán–Leacock 6:4, 6:2.