2024. szeptember 12., csütörtök

Đoković játszik Monte-Carlóban?

A legfrissebb hírek szerint Novak Đoković boise-i bokasérülése megközelítőleg sem annyira veszélyes, hogy a szerb világelső lemondja miatta a jövő heti tornát Monte-Carlóban, ahol 600 ranglistapontot véd a tavalyi döntő révén. Teljesen értelmetlen most feszegetni, hogy miért volt vasárnap a nagy pánik, ha nem a hazafiasság fitogtatása miatt. Könnyek és nagy szavak helyett inkább arról kellett volna nyilatkozni, hogy az orvosi vizsgálat majd kideríti, hogy van-e, és ha igen, mekkora a baj. Novaknak szinte minden kemény pályás meccsen van ehhez hasonló esete, mert ő ugyanúgy csúszni próbál, mint ahogyan az a salakon megszokott. A vélemények pedig most megoszlanak. Egyesek szerint emberi nagyságát azzal is bizonyította, hogy a csapatért az egészségét, csaknem pályafutását tette kockára, mások szerint viszont egy profi így nem gondolkozhat, hisz senki sem azért kezd teniszezni, mert a Davis-kupáról álmodozik, hanem inkább a Wimbledonról és a Roland Garrosról.

Egy biztos, Đoković 76. hetében járó világelsősége egy ideig még nincs veszélyeztetve, Szerbia pedig a Davis-kupában az idén komoly bajnokjelölt, hisz elképzelhetetlen, hogy ezek után az elődöntőben vagy a döntőben ne vállalná a játékot.

Egészen más a helyzet a szerb női Fed-kupa-csapattal, hisz ők a Világcsoport minősítőjében, a jövő hétvégén ismét az adott pillanatban a legjobb formában levő teniszezőnő, tehát Jelena Janković nélkül játszanak. Stuttgartban Dejan Vraneš kapitány meghívója szerint Ana Ivanović, Bojana Jovanovski, Vesna Dolonc és Aleksandra Krunić lesz a német válogatott, név szerint Angelique Kerber, Julia Görges, Mona Barthel és Sabine Lisicki ellenfele.

A Davis-kupában megtartották a Világcsoport minősítőjének sorsolását. Az elődöntő szeptember 13–15-ei terminusában a Spanyolország–Ukrajna, Hollandia–Ausztria, Horvátország–Nagy-Britannia, Svájc–Ecuador, Németország–Brazília, Lengyelország–Ausztrália, Belgium–Izrael és Japán–Kolumbia meccseket tartják meg. A győztesek jövőre a Világcsoportban, a 16 legjobb között szerepelhetnek.