2024. szeptember 11., szerda

Fókuszban a fiatalok

Egyelőre a fiatalabb szerbiai és magyarországi teniszezők szereplése kerülhet az érdeklődés középpontjába, mivel Janko Tipsarević csak ma kezdi meg szereplését a bogotái tornán, ahol első kiemelt, a 2. fordulóban pedig a balkezes belga Ruben Bemelmans lesz az első riválisa, és a rangos teniszezők közül ezen a héten e vidékekről senki más nem játszik.

Elsősorban Györe László érdekel bennünket, hisz a 18 éves zentai ma a belgrádi futures torna 2. fordulójában szerepel az afrikai származású osztrák Gibril Diarra ellen. Györe a már megszerzett egy ponttal visszajutott a 900 legjobb közé, ha legyőzi Diarrát, a 840. és 860. hely között lesz, ha a negyeddöntőben is sikeres lenne, már ott lenne a 800. pozíció táján.

Jovana Jakšić nyert a wokingi 1. fordulóban, következő ellenfele a szintén brit, 19 éves Manisha Foster. A tehetséges szerbiai teniszezőt a győzelem a ranglista 170. helye közelébe röpítheti, ami pályafutása legjobbja lenne. Jakšić, persze, még nagyobb sikert is jegyezhetne a nagy-britanniai tornán, ahol a 2. kiemelt.

A 19 éves és a ranglistán 433. magyar Bukta Ágnes nagyszerűen indult a 100 ezer dolláros összdíjazású olomuci ITF-tornán, a 2. fordulóban pedig már komolyabb vizsga vár rá, hisz lehetséges ellenfelei az ukrán Marina Zanievska vagy a lengyel Paula Kania. Kisebb tornán indult a ranglistán 352. szerb Doroteja Erić, aki a németországi Darmstadtban a 2. fordulóban is eredményes lehetne, hisz két selejtezős egyikével, a német Korpatschcsal vagy a holland Wacannóval mérkőzik.