2024. szeptember 11., szerda

Györe a negyeddöntőben búcsúzott

Györe László kemény csatát vívott a belgrádi negyeddöntőben a ranglistán 496. chilei Cristobal Saavedrával. A zentai jó játékkal megnyerte az első játszmát, a másodikban 0:2-ről még egyenlített, majd gyorsan veszített, a harmadikban pedig 3:3-ig állt az egyensúly, Saavedra breakkel 5:3-ra vezetett, Györe ismét egyenlített, de a tapasztaltabb chilei új break révén megnyerte a viadalt.

Május 31-e óta, amikor a Roland Garroson a spanyol Fernando Verdascót győzte le, Janko Tipsarević először nyer tétmeccset a bogotai 2. fordulóban. A nemrég még a legjobb tíz között helyet foglaló szerb a belga Ruben Bemelmansot győzte le két játszmában, és a kolumbiai főváros tornája negyeddöntőjében az éjjel a hazaiak kedvencével, a szintén 29 éves Alejandro Fallával mérkőzött. Az esetleges győzelem Jankónak megnyitotta az utat pályafutása 5. tornagyőzelméhez, és a már hónapok óta tartó rossz sorozat megszakításához.

Jovana Jakšić az angliai Wokingben az elődöntőig jutott, ahol nemvárt vereséget szenvedett a 27 éves, és a ranglista 260. helye táján pályafutása csúcsán levő török Pemra Özgentől. Jovana így is 24 ponttal növelte összesített mérlegét, és a július 29-e ranglistán, amikor e pontokat is elszámolják, ő is legjobb helyezését jegyzi a 180. pozíción belül.

Hamburgban Roger Federer könnyen nyert a cseh Jan Hajek ellen, míg a lengyel Jerzy Janowicz sérülés miatt feladásra kényszerült. Bastadban a világelső Serena Williams, annak ellenére, hogy négyszer is elveszítette az adogatását a grúz Anna Tatisvili ellen, magabiztosan jutott tovább, és újabb tornagyőzelem elé néz.