2024. július 16., kedd

A Sárkányok fölénye

A Sárkányok erős csapatának a Sasok feletti győzelmével kezdődött meg Dubajban a Világliga újonnan bevezetett tornája. Felix Auger-Aliassime és Iga Świątek játszmát sem engedélyeztek Nick Kyrgiosnak és Caroline Garciának. A meccseken a megnyert játékok szerint alakul a végeredmény, azzal, hogy bónusz is jár. A Sárkányok játékokban 30:27-re nyertek, de öt pont ráadással alakult az eredmény. Az este a Novak Đoković vezette Vándorsólymok Alexander Zverev Karvalyaival mérkőztek meg, ma pedig a Vándorsólymok és a Sasok mérkőzése lesz műsoron (Đoković–Kyrgios, Badosa–Garcia, Szabalenka/Dimitrov–Andreescu/Seppi a beharangozott párosítás).

DUBAJ. – A Világliga 1. fordulójában: Sárkányok–Sasok 35:27 (Auger-Aliassime–Kyrgios 7:5, 6:3, Świątek–Garcia 6:3, 6:4, Bouchard/Rune–Andreescu/Kyrgios 2:6, 3:6).

Az Australian Open közzétette a selejtezők névlistáit. A férfiaknál Piros Zsombor és Marozsán Fábián biztos, a tartalékok között van Nikola Milojević, Miljan Zekić és Hamad Međedović. A nőknél Jani Réka, Olga Danilović és Natalija Stevanović selejtezhet az idény első nagy tornájára.

Kyrgios visszavonulna

A 27 éves Nick Kyrgios akár már a következő teniszidényben visszavonulna, ha nyerne egyesben egy Grand Slam-tornát. Az ausztrálok fenegyereke az idén Thanasi Kokkinakis oldalán már diadalmaskodott párosban az Australian Openen, egyéniben pedig azzal alkotott maradandót, hogy Wimbledonban csak a 21. Grand Slamét begyűjtő Novak Đoković tudta legyőzni őt a döntőben. Kyrgios elmondta, rengeteg energiát fektetett bele a 2022-es szezonba, és a teljesítménye alapján egyre többet várnak el tőle, ami rendkívül stresszes a számára. A világranglistán 22. játékos nem először utalt idő előtti visszavonulására, ugyanis októberben kijelentette, hogy 30 éves kora után már nem szeretne teniszezni.