2024. július 16., kedd

Az államfőnél a teniszkiválóság

Aleksandar Vučić államfő csütörtökön az elnöki palotában fogadta a világ legjobb teniszezőjét, Novak Đokovićot, akinek megköszönte, hogy a teniszező mindenhol tisztességgel és bátorsággal képviseli az országot.

– Mindannyian abban reménykedünk, hogy Nadalnál több díjjal büszkélkedhet. Örülünk annak, hogy már évek óta ön vezeti a listákat, és hisszük, hogy nem fogják tudni onnan „eltávolítani”. Szeretnénk hozzájárulni a szerbiai tenisz fejlesztéséhez, hogy mintegy tíz év múlva olyan fiatalokat neveljünk ki, akik piros-fehér-kék színekben küzdenek – mondta az államfő.

Novak Đoković ugyanakkor köszönetet mondott minden támogatásért, amit kapott Ausztráliában. Kiemelte, Szerbia kiállt mellette, az emberektől sok biztató üzenetet kapott, és megjegyezte, hogy az államfő sem volt köteles olyan mértékű támogatást nyújtani neki, amilyet akkor kapott. Kiemelte, hálával tartozik, és soha nem felejti el, hogy Vučić kellemetlen helyzetbe került őmiatta.

A teniszező a média türelmét kérte ezúttal is, elmondta, hét–tíz napon belül nyilatkozni fog az ausztráliai történésekkel kapcsolatban.