2024. június 29., szombat

Gazdaság

„Amíg nem fizetnek, nem tárgyalunk”

Hét vajdasági agrártermelői egyesület levélben értesítette az illetékes állami tisztségviselőket, nem vesz részt a köztársasági parlament mezőgazdasági bizottsága által szervezett, június 25-e és július 14-e között zajló nyilvános meghallgatáson, amelynek témája a mezőgazdasági támogatások igazságos elosztása. Mint írják, csak akkor lesznek hajlandók a beszélgetésre, ha a hatóságok beváltják Ana Brnabić korábbi kormányfő és Jelena Tanasković egykori agrárminiszter ígéreteit, amelyeket még tavaly tettek a támogatások kifizetése, az árutőzsde...

Júniusban romlott a gazdasági hangulat az EU-ban

Júniusban romlott a gazdasági hangulatindex az euróövezetben és az Európai Unióban, miközben Magyarországon javult – derült ki az Európai Bizottság gazdasági és pénzügyi főigazgatóságának (DG ECFIN) csütörtökön ismertetett felméréséből. A gazdasági hangulatindex (Economic Sentiment Indicator, ESI) az euróövezetben a májusi 96,1 pontról 95,9 pontra csökkent, az Európai Unió gazdasági hangulatindexe pedig 96,6 pontról 96,4 pontra süllyedt.
Összesen 81 szerződést írtak alá a jószágtenyésztőkkel (Fotó: Dávid Csilla)

Nyolcvanötmillió dinár farmi felszerelésekre

A Tartományi Mezőgazdasági, Víz-és Erdőgazdálkodási Titkárság nagy hangsúlyt fektet arra, hogy Vajdaságban javítson az állattenyésztés helyzetén. A jószágtenyésztők az idén is pályázhattak farmi fe...
Pixabay

Drágul az üzemanyag

Két dinárral drágult a dízel és a benzin literenkénti ára a szerbiai benzinkutakon, tudósít a Beta hírügynökség. Az új árak értelmében a benzinű 193 dinárba, még a dízel 205 dinárba kerül majd.

Repülővel Guangcsouba

Az Air Serbia légitársaság őszre közvetlen járatot indít Belgrád és a dél-kínai Guangcsou város között. Nem egész két évvel azután, hogy a szerb fővárosból elindult az első gép Tiencsin felé, a nemzeti légitársaság tovább erősíti utasforgalmi tevékenységét az ázsiai országban.