2024. szeptember 1., vasárnap

Uroš Mišić feladta magát

Csütörtökön szabadult, hétfőn ismét előzetes letartóztatásba került

Feladta magát Uroš Mišić és megjelent a belgrádi Kerületi Börtönben, miután előzetes letartóztatást rendeltek el részére a Plastik nevű klubbak történt verekedés miatt.

Borivoje Borović, Mišić védőügyvédje a Telegrafnak azt nyilakozta, hogy védence a bírói végzést otthonában várta.

Emlékeztetőül mondjuk el, hogy Uroš Mišić ellen a belgrádi első alapfokú ügyészség pénteken adott át vádemelési javaslatot erőszakos viselkedés bűntette miatt, ugyanis amerikai tengerészgyalogosokkal verekedett össze a Plastik nevű szórakozóhelyen.

Pénteken az ügy miatt előzetes letartóztatást is elrendeltek részére, miközben egy nappal korábban, csütörtökön engedték ki a belgrádi Kerületi Börtönből, miután befejeződött a vizsgálat és minden, az ügyészség által javasolt tanút meghallgattak.

Az amerikai tengerészgyalogosok, az ügy sértettjei nem tettek eleget a bíróság több idézésének sem, amelyeket a belgrádi amerikai nagykövetségen keresztül továbbítottak nekik.

Mišić többszöri felszólítás és többnapos rejtőzködés után, ügyvédje kíséretében, március 7-én jelent meg a belgrádi rendőrségen, ugyanis a belügy szervek beidézték, hogy tegyen tanúvallomást a verekedés ügyében.

Az ügyvéd korábbi nyilatkozata szerint védence félt feladni magát, majd hozzátette, hogy a szórakozóhelyen készült videofelvétel be fogja bizonyítani Mišić ártatlanságát. A rendőrség február 21-e óta kereste a Crvena zvezda börtönviselt szurkolóját. Mivel a drukker többszöri felszólításra sem jelent meg, a rendőrség gyanúsítottá minősítette Mišićet.

Mišićet egyébként, a tavalyi év végén meghozott amnesztiatörvénynek köszönhetően december 5-én helyezték szabadlábra, ugyanis 2007-ben egy égő fáklyával súlyosan megsebesítette a felbőszült szurkolók ellen intézkedő rendőrök egyikét, Nebojša Trajkovićot. Minősített emberölési kísérlet miatt első fokon 10 év szabadságvesztésre ítélték, majd a fellebbviteli bíróság megfelezte a büntetését. A testület indoklása szerint Mišić nem előre kitervelt módon kísérelte meg meggyilkolni a csendőrt, ezért hivatalos személy elleni támadás miatt mondott ki ellene elmarasztaló ítéletet, végül tavaly az amnesztiatörvénynek köszönhetően büntetésének letelte előtt fél évvel szabadult.