2024. július 22., hétfő

Nyáron Veszprém lesz Magyarország koncertfővárosa

Minden jel szerint a Közép-Dunántúl legnagyobb városát az előttünk álló nyáron elözönlik a zenekedvelő turisták, ugyanis a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programsorozat egyik legfontosabb nyári helyszínén, a veszprémi bútorgyár területén most kialakított Gyárkert KultúrParkban négy hónapon keresztül több mint 60 külföldi és magyar előadó koncertezik majd, minden héten három-négy buli várható.

Az ünnepélyes nyitóhétvégén, május 5-én a helyi kötődésű Vad Fruttik rendez ingyenes koncertet, másnap pedig a Stereo MC’S, minden idők egyik legsikeresebb brit hiphop zenekara lép fel.

A külföldi sztárok közül olyan előadók koncerteznek többek között mint a Kraftwerk (augusztus 9.), Iggy Pop (július 30.), Paul Kalkbrenner (június 10.) vagy a Franz Ferdinand (augusztus 29.), a magyarországi fellépők mezőnyét pedig többek között Rúzsa Magdi, Ákos, a Bagossy Brothers Company, a Halott Pénz, Majka, a Quimby, a Tankcsapda és Azahriah képviseli.

Kronológiai sorrendben az eddig közzé tett fellépők közül május 5-én a Vad Fruttik, 6-án a Stereo MC’S, 13-án a Medúza, 19-én a Bagossy Brothers Company, 26-án a Halott Pénz lép fel. Június 2-án a Tankcsapda, 3-án Ákos, 9-én Roisín Murphy, 10-én Paul Kalkbrenner, 13-án a Papa Roach és Hollywood Undead, 23-án Beszt of Geszti, 24-én pedig a Quimby koncertjére látogathatnak el a zenekedvelők. Július 7-én Kispál és a Lovasi, 16-án Paolo Nutini, 22-én Steve Aoki, 29-én a Road, 30-án pedig Iggy Pop lép fel. Augusztus 9-én a Kraftwerk, 20-án Rúzsa Magdi, 29-én a Franz Ferdinand, 31-én Majka, szeptember elsején pedig Azahriah koncertjére válthatnak jegyet a rajongók.

A koncertekre április 13 – ától lehet jegyet vásárolni a gyarkert.hu weboldalon, de több koncert is ingyenes lesz.