2024. augusztus 16., péntek

Naplóhamisítás a szabadkai Zeneiskolában?

Három dolgozó ellen indul bűnvádi eljárás

A szabadkai Zeneiskola három dolgozója, Máté Krisztina zongoratanárnő, Miloš Nikolić hegedűtanár, jelenleg a szabadkai városi tanács művelődési ügyekkel megbízott tagja és Jovanić Žaki Alisa pedagógus ellen tettek bűnvádi feljelentést – tudtuk meg Antal István igazgatótól.

– A tudomásomra jutott, hogy a hegedűtanár naplóját nem a hegedűtanár vezette, hanem a zongoratanárnő. Márpedig, ha a hegedűtanár megtartotta az óráit, akkor neki kellene ezt rögzítenie a naplóban, az ő kézírásával kell annak szerepelnie, hogy mikor milyen tananyagot adott elő, ám egy másik tanárnőnek, a zongoratanárnőnek a kézírása szerepel a naplóban a hegedűtanár óráinál. Ez pedig felveti annak a gyanúját, hogy a hegedűtanár valójában talán meg sem tartotta az óráit. Mert az nonszensz, hogy két különböző kabinetben dolgoznak, teljesen más tantárgyat tanítanak, és egy zongoratanárnő vezeti a naplóban a hegedűórákat. Az iskola pedagógusát is felelősségre kell vonni, mert ő nézte át a naplókat, és nem jelentette nekem, hogy ez így történik. Amikor erre a dologra fény derült, grafológiai vizsgálaton is átestek a naplók, Branko Došen, az újvidéki Felső Bíróság grafológiai bírósági szakértője véleményezte a dokumentumokat, és erről szakvéleményt adott. Ezen vélemény alapján tettük meg a bűnvádi feljelentést.

– Erkölcsi és anyagi kár is érte az iskolát, ha bebizonyosodik, hogy a hegedűtanár meg sem tartotta az óráit, miközben a fizetését megkapta. Mindhárom dolgozó érintett, és a bűnvádi feljelentés megtörtént. Valószínűleg bűnvádi eljárás következik – mondta lapunknak nyilatkozva Antal István.