2024. július 28., vasárnap

Fa-felhő Adán

A községnapi ünnepségsorozat keretében megnyílt Bálind István festőművész önálló kiállítása

Nagy érdeklődés mellett nyílt meg szombaton délelőtt az adai Szarvas Gábor Könyvtár kiállítótermében az adai születésű, ám évtizedek óta Budapesten élő festőművész, Bálind István Fa-felhő című önálló kiállítása, amely az Ada község napja alkalmából szervezett ünnepségsorozat keretében nyitotta meg kapuit a látogatók előtt, akik július 5-éig tekinthetik meg a munkákat.

A kiállítás megnyitóünnepségén a házigazdák nevében előbb Csonka Áron, a Szarvas Gábor Könyvtár igazgatója, majd Urbán Mónika, Ada község polgármester-helyettese köszöntötte az egybegyűlteket, ezt követően Beszédes István költő nyitotta meg a kiállítást. Bálind István évtizedekre visszanyúló festői munkásságában mind inkább alárendelődik az egyes kép a többképes építkezés kompozíciójának, hangsúlyozta Beszédes István, hozzátéve, a darab csak egy részét hordozza a jelentésnek, amelyet annak utóélete teljesíti ki, valamint azok az együttállások és kontextusok, amelyekbe a ciklus többi képével együtt, felhőbe rendeződve belekerül.

A Fa-felhő című kiállításon látható alkotások egy központi motívum, a fa motívuma köré csoportosulnak, emelte ki Bálind István, hozzátéve, mivel már több mint két évtizede Magyarországon él, óriási élményt jelent számára az, hogy a szülővárosában is a közönség elé tárhatta alkotásait, éppen ezért abban bízik, azok elnyerik majd a látogatók tetszését.

A Fa-felhő című kiállítás július 5-éig várja az érdeklődőket az adai Szarvas Gábor Könyvtár kiállítótermében, ahova az intézmény illetékesei minden érdeklődőt szeretettel várnak.