2024. október 6., vasárnap

Jovanović vagy Ćurčić

LABDARÚGÁS
A Szerbiai Labdarúgó-szövetség vezetői Ivan Jovanovićot szeretnék látni a válogatott kispadján



A Szerbiai Labdarúgó-szövetség (FSS) jelenlegi vezetősége azt szeretné, ha Ivan Jovanović lenne a szerbiai labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya. Amennyiben Jovanovićtyal nem sikerülne megegyezni, úgy Radovan Ćurčić a következő jelölt.

Szerbiában a ciprusi APOEL trénere lett az év edzője, így nem meglepő, hogy az FSS benne látja azt az embert, aki képes kijuttatni a nemzeti együttest a 2014-es világbajnokságra. A Večernje Novosti értesülései szerint az elnökség, amelynek élén Tomislav Karadžić áll, már konkrét lépéseket is tett Jovanović szerződtetésével kapcsolatban. Amennyiben azonban a tárgyalások kudarcba fulladnának, s Jovanović nemet mondana, úgy a B terv lépne életbe, amely szerint a jelenleg megbízott szövetségi kapitányt, Radovan Ćurčićot neveznék ki. Jovanović még nem írta alá új szerződését a ciprusi együttessel, így a következő néhány hétben van arra esély, hogy a szerb szövetség vezetői sikerrel járnak. A tréner soha nem titkolta, hogy a külföldön eltöltött 12 év után szívesen „kipróbálná magát” Szerbiában is:
– Nagy megtisztelés lenne a számomra, hogy Szerbiában dolgozzak, függetlenül attól, hogy mint szövetségi kapitány, vagy mint az ország két legnagyobb klubjának az edzője kapnék szerződést – mondta Jovanović még decemberben, amikor az év edzőjének járó díjat vette át. Az utóbbi napokban a szerb sajtóban két név hangzott el a legtöbbször: Siniša Mihajlović és Ljubiša Tumbaković voltak azok, akik egy ideig a legkomolyabb jelöltnek tűntek, azonban az ő szerződtetésük nem valószínű.
Egyes hírek szerint Mihajlović havonta 70 000 eurót kért, amit az FSS nem tudna kifizetni, míg Tumbakovićot senki nem kereste ebben az ügyben.