2024. október 6., vasárnap

A Vojvodina az esélyes

A belgrádi örökrangadó első felvonásán 920 rendfenntartó végzi majd a dolgát - LABDARÚGÁS – SZERB KUPA
Az elődöntőbe jutott csapatok edzői (balról jobbra): Avram Grant (Partizan), Robert Prosinečki (C. zvezda), Slavko Petrović (Borac) és Dejan Vukićević (Vojvodina) Régóta nem tapasztalt felhajtás előzte meg a szerbiai kupa elődöntőinek első mérkőzéseit. A média által a közvélemény szinte minden apró részletet elolvashatott, meghallgathatott a Crvena zvezda–Partizan találkozóról (19 óra, arenasport1, 20.06-tól SZRTV1 – felvételről), míg a másik pár, a Borac–Vojvodina (14 óra, arenasport1) összecsapás a belgrádi örökrangadó árnyékba került.

Az újvidéki Vojvodina Čačakon próbál meg minél kedvezőbb eredményt elérni a Borac ellen, hogy a visszavágó előtt ne legyenek a szakvezetésnek álmatlan éjszakái. A székvárosi együttes tavaly döntőt játszott, a finálét azonban botrányos jelenetek és bírói ítéletek jellemezték, aminek az lett a vége, hogy a Vojvodina játékosai idő előtt levonultak a pályáról. Az újvidékieknek még soha nem sikerült elhódítaniuk a kupát, s erre az idén újabb alkalmuk lesz, azonban ehhez a bajnokságban kiesőjelölt Borac elleni párharcot kell sikeresen megvívniuk.
– Ha a C. zvezda vagy a Partizan ellen lépnénk pályára, akkor nem mi lennénk a mérkőzés esélyesei, így azonban, hogy a Boracot kaptuk ellenfélnek, mi vagyunk a favoritok, s nagyon csalódott lennék, ha nem mi jutnánk be a döntőbe. Azt, hogy a motivációnk nagyobb, mint a többi csapatnak, mert a finálét Újvidéken rendezik majd, nem mondanám. Teher van a játékosokon emiatt, de ezt el kell tudni viselni – nyilatkozta Dejan Vukićević, a Vojvodina edzője.
Avram Grant, a Partizan edzője biztos abban, hogy a továbbjutó kiléte nem fog eldőlni az első mérkőzésen:
– Nehéz mérkőzésre számítok. Megnéztem a C. zvezda néhány utóbbi találkozóját, s nyugodtan mondhatom, hogy olyan focit játszanak, amit én is szeretek. A véleményem szerint a mai találkozó végeredménye nem lesz kihatással a bajnoki versenyfutásra. Mi most csak a kupameccsre koncentrálunk, szerda után pedig ismét a bajnokságra figyelünk. A Partizan elleni odavágón bármilyen arányú győzelemmel elégedett lennék – mondta az izraeli edző, aki a Chelsea-vel a 2007/2008-as idényben bejutott a Bajnokok Ligája döntőjébe. Grant hozzátette: a stadionok lelátóin nincs helye az erőszaknak, s bízik abban, hogy a szurkolók sportszerűen biztatják majd a csapataikat. A Partizanból biztosan hiányozni fog majd Vladimir Volkov, s rajta kívül Lazar Marković, Milan Smiljanić és Aleksandar Lazevski is sérüléssel bajlódik. A találkozón minden bizonnyal telt ház lesz, hiszen az északi lelátó jegyei egy nap alatt elfogytak. A Marakana Stadionban emiatt nem kevesebb mint 920 rendfenntartó igyekszik majd mindent megtenni, hogy ne kerüljön sor semmilyen incidensre. A mérkőzést a helyszínen 45 ezer néző tekintheti meg, vagyis 15 százalékkal csökkentették a stadion befogadóképességét. A Crvena zvezda edzője, Robert Prosinečki a sajtótájékoztatón elmondta, hogy a csapaton belüli hangulat kiváló:
– Jó iramú és színvonalas mérkőzésre számítok, amelyet telt ház előtt játszunk majd. Optimista vagyok, s bízok abban, hogy sikerül győznünk. Nekünk nincs lehetőségünk a filozofálgatásra, támadnunk kell – mondta Prosinečki.