2024. október 6., vasárnap

Csak két fiú „élte túl” a rajtot

ASZTALITENISZ

Csak két szerbiai lány esett ki, s csak két szerbiai fiú jutott tovább: távirati stílusban így összegezhetnénk az ausztriai Schwechatban zajló 55. korosztályos Európa-bajnokság egyéni versenyének első fordulóját.

A serdülő és ifi fiúk közül csak Nikola Marinković és Luka Jovičić jutott be a 64 közé, a többiek (Nagy Némedi Valentin, Halász Krisztián, Ivor Kartić, Boris Mihailović, Ilija Majstorović, Nikola Grbić, Đorđe Jović) az 1. fordulóban veszítettek, és kiestek.

A serdülő lányoknál Ivana Vejnović török, Ágoston Tamara azeri, Izabela Lupulescu pedig osztrák ellenfelet győzött le, s az első forduló csak Surján Szabinának jelentette a végállomást, aki a török Tantól kapott ki 4:0-ra. Az ifiknél Gyurcsik Aliz szlovák, Fenyvesi Anna Zsófia svéd, Aleksandra Radonjić svájci, Makszuti Anetta pedig osztrák játékost győzött le az 1. fordulóban. Az ifi lányok közül csak Truzsinszki Viktóriának nem sikerült a legjobb 64 közé jutnia, miután 4:3-ra kikapott a lengyel Wabiktól.

Az Eb-n a csapatversenyt a serdülő és ifi fiúknál a franciák, a serdülő lányoknál a németek nyerték meg, míg az ifi lányoknál a Szőcs és Bálint Bernadettel felálló Románia szerezte meg az aranyérmet.