2024. október 6., vasárnap

Horvát, spanyol, magyar…

KÉZILABDA – Szerbia, Szlovénia, Lengyelország...

A madridi Retiro parkban, a Spanyol Kézilabda-szövetség székházában elkészítették a 2013-as férfi-világbajnokság csoportbeosztását. A magyar válogatott a D csoportba került, ahol a házigazda Spanyolország, valamint Horvátország, Algéria, Egyiptom és Ausztrália lesz az ellenfele, míg a szerbiai nemzeti együttes a C csoportban szerepel majd, ahol még Szlovénia, Lengyelország, Dél-Korea, Fehéroroszország és Szaúd-Arábia kapott helyet.

A csoportok első négy-négy helyezettje jut a legjobb 16 közé, ahol az A és a B, valamint a C és a D csoport továbbjutói keresztezik egymást.

A csoport (Barcelona/Granollers): Franciaország, Németország, Argentína, Tunézia, Montenegró, Brazília.
B csoport (Sevilla): Dánia, Macedónia, Izland, Katar, Oroszország, Chile.
C csoport (Zaragoza): Szerbia, Szlovénia, Lengyelország, Dél-Korea, Fehéroroszország, Szaúd-Arábia.
D csoport (Madrid): Spanyolország, Horvátország, Magyarország, Algéria, Egyiptom, Ausztrália.

A világbajnokságot, melyen a címvédő a francia válogatott, 2013. január 11. és 27. között rendezik meg.

Vuković szűkítette keretét

A Tunézia elleni felkészülési mérkőzés után Veselin Vuković szűkítette 21-es keretét: a szövetségi kapitány négy játékossal – Petar Nenadić, Luka Mitrović, Miloš Kostadinović, Slaviša Đukanović – közölte, hogy biztosan nem szerepelnek majd a londoni olimpián, amelynek kezdetéig, vagyis július 27-ig még két játékos nevét kell kihúznia a listáról, mivel az ötkarikás játékokra 14+1 kézilabdázót lehet benevezni.

A fiúk jól dolgoztak, de a keretet szűkíteni kellett. Valamennyien tudták, hogy erre majd sor kerül, mivel a felkészülés elején így beszéltük meg. A svédországi tornán 17 játékos áll majd rendelkezésemre. Szerda este elküldtem a 15 nevet tartalmazó listát az olimpiai bizottságnak, s bízok benne, hogy a játékosokig nem jut el, vagyis ők nem szereznek róla tudomást, mivel abban bízok, hogy a július 27-ei lista lesz a végleges, amelyen aztán már nem lehet változtatni. Tizenheten vannak a 14+1 helyre – mondta Vuković.

A szerb válogatott 17-es kerete, kapusok: Darko Stanić, Dragan Marjanac, Strahinja Milić.

Balszélsők: Ivan Nikčević, Dobrivoje Marković.

Jobbszélső: Rajko Prodanović.

Átlövők: Momir Ilić, Momir Rnić, Žarko Šešum, Nikola Manojlović, Nenad Vučković, Marko Vujin, Ivan Stanković, Dalibor Čutura.

Beállók: Bojan Beljanski, Rastko Stojković, Alem Toskić.