2024. október 6., vasárnap

Kikapott a Honvéd, nyert a C. zvezda

LABDARÚGÁS – EURÓPAI KUPAPOROND

A Bp. Honvéd együttese vendégként minimális arányban veszített a Guus Hiddink által irányított orosz Anzsi ellen az Európa-liga selejtezője 2. fordulójának első mérkőzésén. A vendéglátó együttes sokkal többet birtokolta a labdát (76:24), de csak az első játékrészben játszott jól, így nem meglepő, hogy a második félidőben többször is kifütyülték csapatukat a hazai szurkolók.

A C. zvezda a 34. percben már 3:0-ra vezetett a fehérorosz Naftan otthonában, ám végül csak egygólos győzelmet aratott. Ennek ellenére nagy meglepetés lenne, ha nem a belgrádi piros-fehér csapat nyerné meg a párharcot.

Európa-liga-selejtező, 2. forduló, első mérkőzések: Naftan (fehérorosz)–C. zvezda 3:4 (Gavrijusko 48., 67., Zuhovszki 76., ill. Kasalica 9., 69., Milunović 18., 34.), Anzsi (orosz)–Bp. Honvéd 1:0 (Jucilei 22.). A visszavágókat jövő héten játsszák.

Bajnokok Ligája-selejtező, 2. forduló, első mérkőzések: Budućnost (montenegrói)–Slask Wrocław (lengyel) 0:2, Molde (norvég)–Ventspils (lett) 3:0, Ludogorec (bolgár)–Dinamo Zagreb (horvát) 1:1,

Maribor (szlovén)–Željezničar (bosnyák) 4:1, BATE Boriszov (fehérorosz)–Vardar (macedón) 3:2, AEL Limassol (ciprusi)–Linfield (északír) 3:0.