2024. október 6., vasárnap

Öt lány és egy fiú a 32 között

ASZTALITENISZ

Összesen hat szerbiai játékos jutott be az ausztriai Schwechatban zajló 55. korosztályos Európa-bajnokságon egyéniben a legjobb 32 közé. A hat versenyző közül négyen a zentai klub tagjai (Ágoston Tamara és Ivana Vejnović serdülők, Gyurcsik Aliz és Makszuti Anetta ifik), Aleksandra Radonjić, aki az előző idényben a Csókában szerepelt, ősztől pedig az újvidéki Vojvodinát erősíti, Luka Jovičić pedig belgrádi STAK játékosa.

A nyolcaddöntőbe nem sikerült bejutnia Fenyvesi Anna Zsófiának, aki a német Schuchtól veszített 4:1-re, és Nikola Marinkovićnak sem, akit az ukrán Szamokis győzött le szintén öt játszmában. A legjobb 64 között búcsúzott az uzdini Izabela Lupulescu is, aki drámai, hétjátszmás meccsen veszített a német Wolftól.

Ha az ifi lány párosok versenyében minden a papírforma szerint történik, akkor biztosan lesz szerbiai érem a kontinensbajnokságon, mivel a Gyurcsik/Radonjić kettős a negyeddöntőben a harmadik kiemelt ellen, a Makszuti és a horvát Jeger alkotta páros ellen áll asztalhoz.