2024. október 6., vasárnap

Szabó és Király emlékére

ASZTALITENISZ

Péntektől vasárnapig a csókai Jovan Popović Általános Iskola tornatermében egész nap az asztalitenisz játszotta a főszerepet. A helyi klub szervezésében pénteken a kezdők álltak asztalhoz az I. Király Ilona Emlékversenyen, szombaton a II. Szabó István Emléktornán – amely egyben ranglistaverseny is volt – az újoncok, vasárnap pedig az ifik küzdöttek meg egymással és a nagy meleggel is.

Első ízben szerveztük meg a Király Ilona Emléktornát, amely egy felvezetője volt a szombati és vasárnapi ranglistaversenyeknek. A meghívásos torna célja az volt, hogy ne feledkezzünk meg sem róla, sem Szabó Pista bácsiról, akik hosszú éveken át sikeresen edzették a csókai játékosokat. Király emlékének adózva a meghívásos tornára azoknak a kluboknak küldtünk meghívót, akikkel ő a legtöbbet kapcsolatban volt, s akik aktívan foglalkoznak az utánpótlással, így a tiszaszentmiklósiak, zentaiak, törökkanizsaiak, magyarkanizsaiak, horgosiak, szabadkaiak, a dunacsébiek, óbecseiek, bácsföldváriak és topolyaiak vettek részt a versenyen. Külön érdekességként említeném, hogy a megnyitóra, melyen Vorgić Dognár Ottília, Király csapattársa és Vladimir Šiška, a Vajdasági Asztalitenisz-szövetség elnöke mondott beszédet, minden meghívott eljött, senki nem hiányzott – mondta Kormányos László, a csókai klub edzője, aki hozzátette, hogy az állófogadás után a jelenlevők megkoszorúzták Király és Szabó sírját is. – A szombati és vasárnapi versenyeknek a különlegessége az volt, hogy a szövetség megengedte a külföldiek részvételét is, így az ifik versenyén Bahrein héttagú válogatottja is asztalhoz állt, s rajtuk kívül még egy németországi játékos is fellépett. A legjobbak az érmeken kívül ajándéktárgyat is kaptak, s az idén is díjaztuk a legjobb edzőket: a lányoknál Žarko Zakić, a fiúknál pedig Miloš Đukić neve került fel a vándorserlegre. A három nap alatt mintegy 200 fiatal vett részt a versenyeken – nyilatkozta Kormányos.

Az újoncok versenyét Matija Jovičić és Tijana Jokić nyerték, míg az ifiknél a törökkanizsai Obilić јátékosai: Nagy Némedi Valentin és Suzana Mendergiš voltak a legjobbak.

Király Ilona Emlékverseny, eredmények, kezdők, fiúk: 1. Spartacus (Szabadka), 2. Dunacséb, 3–4. Horgos és Banat (Nagybecskerek).

Lányok: 1. Vojvodina (Bácsföldvár), 2. Kanizsa (Magyarkanizsa), 3–4. Óbecse és Horgos.

II. Szabó István Emléktorna (ranglistaverseny), újoncok, fiúk: 1. Matija Jovičić (STAK – Belgrád), 2. Marko Petrović (Đurđev grad – Smederevo), 3–4. Benkő Ákos (Vojvodina – Bácsföldvár) és Petar Filipović (Vranje).

Lányok: 1. Tijana Jokić (Versec), 2. Veréb Xénia (Zenta), 3–4. Orosz Nikoletta (Temerin) és

Kožokar Laura (Rapid – Nikolinci).

A legjobb edző, fiúk: Miloš Đukić (STAK).

Lányok: Žarko Zakić (Versec).

Ifik, fiúk: 1. Nagy Némedi Valentin (Obilić –Törökkanizsa), 2. Ivor Katić (Kikinda), 3–4. Saleh Mohamed (Bahrein) és Nikola Strugarević (Banat – Nagybecskerek).

Lányok: 1. Mendergiš Suzana (Obilić), 2. Ivana Vejnović Ivana, 3–4. Ágoston Tamara és Branislava Popov Branislava (mindhárom Zenta).