2024. október 6., vasárnap

Szerbia–Portugália Szabadkán és az interneten

ASZTALITENISZ

Ma rendezik a JOOLA Európa-bajnoki selejtezősorozat második fordulóját: az első fordulóban Németország ellen vereséget szenvedő szerbiai férfiválogatott Szabadkán fogadja Portugáliát, míg a női együttes Olaszországban a második győzelméért áll asztalhoz.

A szerbiai férfiválogatott (Aleksandar Karakašević (48.), Pető Zsolt (127.), Marko Jevtović (128.), Đorđe Borčić (499.)) 18 órai kezdettel a sétaerdei sportcsarnokban Portugáliával találkozik, amely az előző Európa-bajnokságon bronzérmes lett, s a 2013-as Eb-selejtező első fordulójában 3:1-re nyert Franciaország ellen.

– A portugálok és mi is a legerősebb felállításban állunk asztalhoz a mai találkozón. A hazai pálya előnye sokat jelenthet, különösen azért, mert Karakaševićet mindig motiválja a jó közönség, s ha neki sikerül megnyernie a két találkozóját, akkor Jevtovićnak és nekem a három meccsünkből illene egyet megnyerni – mondta Pető Zsolt a Magyar Szónak, s hozzátette, az, hogy a portugálok mindhárom játékosa előrébb található a világranglistán, mint a legjobban jegyzett szerbiai játékos, nem jelent sokat, mivel Marcos Freitas (24.), Tiago Apolonia (36.) és Joao Monteiro (46.) is tart Karakaševićtől.

– Azt nem merem kijelenteni, hogy megnyerjük a meccset, mivel nagyon erős az ellenfél, de valamennyien várjuk a találkozót, annál is inkább, mert Jevtović is jó formában van, amit az olimpián való részvétel kiharcolásával is bizonyított, én pedig hétvégén legyőztem az osztrák válogatott Habeshont.

A szabadkai mérkőzés érdekessége, hogy az egyik legnépszerűbb internetes televízió, a Laola1.tv először közvetít majd élőben találkozót Szerbiából.

A női válogatott (Erdélyi Annamária (94.), Fehér Gabriella (125.), Molnár Mónika (169.)) már tegnap délelőtt megérkezett Olaszországba, ahol az első fordulóban vereséget szenvedő vendéglátók ellen próbálja meg begyűjteni második győzelmét. Ez nem lesz könnyű, mert az olaszok – ellentétben az első fordulóval – ezúttal a legerősebb felállítást (Stefanova, Tan-Monfardini, Trotti, Ridolfi) nevezték be, azonban a szerbiai játékosoktól származó információ szerint, az olasz-kínai Tan-Monfardini nem tartózkodik a csapattal, így minden bizonnyal ő nem áll majd asztalhoz a 19 órakor kezdődő mérkőzésen.

A mai program

Férfiak, I. divízió, A csoport: Szerbia–Portugália (Szabadka, 18 óra, Laola1.tv).

B csoport: Magyarország–Ausztria (Dunaújváros, 19 óra).

Nők, I. divízió, A csoport: Horvátország–Magyarország (Prelog, 15 óra).

II. divízió, A csoport: Olaszország–Szerbia (Terni, 19 óra).

I. LIGA – FÉRFIAK

Búss miatt búsultak a nišiek

Győzelemmel kezdte meg szereplését az adai Mlinprodukt az I. férfiligában, miután az első fordulóban, nagy küzdelem után 4:3-ra nyert Nišben a Medijana ellen. A vendégek győzelmében oroszlánrészt vállalt Búss Imre, aki a két egyéni és az egy páros mérkőzését is játszmaveszteség nélkül nyerte meg.

Az 1. forduló eredményei: Prokuplje–Vranje 4:1, Medijana Niš–Mlinprodukt (Ada) 3:4 (Anđelković–Cservik 3:2, Stanković–Búss 0:3, Milenković–Kuzma 3:2, Anđelković–Búss 0:3, Milenković–Cservik 3:2, Stanković–Kuzma 1:3, Anđelković/Milenković–Cservik/Búss 0:3), Palánka–Panonija 4:1, IMT–Rudar (Kostolac) 4:1, Vojvodina (Újvidék)–Mladost (Zimony) – szeptember 22-én játsszák.

A következő forduló (október 6-án és 7-én): Vranje–Panonija, Rudar–Palánka, Mlinprodukt–IMT, Mladost–Medijana, Prokuplje–Vojvodina.