2024. július 17., szerda

Sportpálya a gyermekhétre

A többfunkciós pályát a diákokon kívül a környékbeliek és a sportklubok is használhatják
(fotó: Tóth Imre)

A Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskolában örömteli eseménnyel vette kezdetét a gyermekhét, hiszen ünnepélyesen megnyitották az iskolaudvarban kialakított sportpályát. Klaudia Šelken, az iskola igazgatónője elmondta, a sportpálya egyidejűleg két kosárlabda-, egy röplabda- és egy kézilabdapálya funkcióját is betölti, sőt alkalmas kispályás labdarúgásra is.

– Köszönettel tartozunk Modest Dulić tartományi ifjúsági és sporttitkárnak és Nemanja Simovićnak, a város ifjúsággal és sporttal megbízott tanácsosának, hogy a Zmaj iskola és a sugárúti gyerekek ilyen szép pályát kaptak és reméljük, a sportban eddig elért szép eredményekhez a jövőben ez a pálya is hozzájárul – mondta az igazgatónő.
Modest Dulić is köszöntötte a gyerekeket, s mint szavaiból kiderült, a pálya a legkorszerűbbek közé tartozik Vajdaságban, megépítésének ötlete pedig alig három hónappal ezelőtt merült fel, amikor az iskolában megnyitották az új öltözőt. A modern pálya, mely mintegy 6,5 millió dinárba került, nemcsak a testnevelésórát teszi minőségesebbé, hanem a sportklubok és a környékbeliek is használhatják majd.
Nemanja Simović hozzátette, mintegy tíz másik, ehhez hasonló sportpálya már megépült és a jövőben is épülni fog. Tíz napon belül elkészül a Sportcsarnok is, amelynek kibővítésére 42 millió dinárt költöttek.