2024. július 30., kedd
KÉZILABDA

Matić keretet hirdetett

Vladan Matić, Szerbia férfikézilabda válogatottjának szövetségi kapitánya közzétette azoknak a játékosoknak a nevét, akikre számít az EHF-hete nevet viselő rendezvény ideje alatt sorra kerülő Szlovákia elleni felkészülési mérkőzéseken. A szerb válogatott április 4-én Nagybecskereken 18 órai kezdettel mérkőzik meg a szlovákokkal, majd egy nappal később, ugyanebben az időpontban Smederevón is felkészülési találkozót játszik a két csapat. Matić 19 játékost hívott meg, akik közül öten a szerbiai Szuperligában játszanak: ahogy a Magyar Szónak adott interjúban is elmondta, a keretben helyet kapott az újvidéki Vojvodinát erősítő Miljan Pušica, valamint klubtársa, a kapus Miroslav Kocić is.

A szerb válogatott június 7-én vagy 8-án Csehországot fogadja a 2015-ös világbajnokság pótselejtezőjében, a visszavágót egy héttel később rendezik. A katari világbajnokságot január 17. és február 1. között rendezik meg.

A szerb válogatott kerete, kapusok: Darko Stanić (Metalurg), Milan Kosanović (Crvena zvezda), Miroslav Kocić (Vojvodina).

Balszélsők: Ivan Nikčević (Wisla), Nemanja Ilić (Toulouse).

Jobbszélsők: Rajko Prodanović (Rhein Neckar Löwen), Bogdan Radivojević (Flensburg).

Beállók: Rastko Stojković (Crvena zvezda), Mijajlo Marsenić (Partizan), Bojan Beljanski (Göppingen).

Jobbátlövők: Nemanja Zelenović (Celje), Marko Vujin (Kiel).

Balátlövők: Žarko Šešum (Rhein Neckar Löwen), Momir Rnić (Göppingen), Momir Ilić (Veszprém), Miljan Pušica (Vojvodina), Draško Nenadić (Flensburg).

Irányítók: Nenad Vučković (Melsungen), Uroš Mitrović (Bern).