2024. szeptember 1., vasárnap
FÉRFI U20-AS EB

Montenegró nehezen adta magát

Lezárult a görögországi Kréta szigetén zajló korosztályos férfi Európa-bajnokság csoportköre. Szerbia sikerrel vette az utolsó akadályt, Montenegró legyőzése azt jelenti, hogy a fiatal Sasok a B csoport második helyén végeztek, nyolcaddöntős ellenfelük pedig az A-ban harmadik Olaszország lesz.

Eredmények, 3. forduló, B csoport: Szerbia–Montenegró 75:69, Spanyolország–Észtország 78:56. A csoport végeredménye: Spanyolország 6, Szerbia 5, Észtország 4, Montenegró 3 pont. A nyolcaddöntőben (ma): Litvánia–Szlovénia, Németország–Horvátország, Belgium–Észtország, Spanyolország–Izrael, Görögország–Izland, Szerbia–Olaszország, Franciaország–Lengyelország, Törökország–Montenegró.

Megegyezés a FIBA és az Euroliga között

Mérföldkőnek számító megegyezésre jutott a Nemzetközi Kosárlabda-szövetség (FIBA) és az európai csúcsligának számító Euroliga. A FIBA szűkszavú tájékoztatása szerint az eddig szemben álló két szervezet a 2023/2024-es szezonban összehangolja a klubok és a válogatottak versenynaptárát. A nemzeti csapatok mérkőzései így ezentúl nem ütköznek az Euroligában és az Eurokupában érdekelt csapatok programjával, így az ezekben szereplő játékosok a válogatottak rendelkezésére állhatnak idény közben is. Jó példa az Euroliga-címvédő Real Madridtól nemrég távozott klasszis magyar kosaras, Hanga Ádám, aki többször is euroligás klubkötelezettségei miatt nem állhatott a válogatott rendelkezésére vb- és Eb-selejtezőkön.