2024. szeptember 1., vasárnap
U20-AS EB, B DIVÍZIÓ

Fájó vereség Szkopjéban

Kisebb meglepetésre nem bírt el a britekkel, és szoros vereséget szenvedett Magyarország csapata az Észak-Macedóniában zajló korosztályos férfi Európa-bajnokság B divíziós csoportmeccsén, amivel nagy valószínűséggel eldőlt, hogy nem lesz ott a másodvonal negyeddöntős mezőnyében. A Stojan Ivković vezényelte magyar fiúk a 16 pontos Paár Márk vezetésével jobban kezdtek, és az előny a harmadik negyed elejére már vaskosan tíz pont fölé kúszott (35:22).

Ekkor azonban nagy feltámadásba kezdtek a britek, akik már a játékrész végéig jelentősen faragtak lemaradásukon (44:41), a záróperiódusban pedig fizikálisabb játékkal, hatékonyabb védekezéssel fordítottak és nyertek (54:57). A magyarok tegnap este Ausztria ellen léptek parkettre. Ha nyertek, és meglepetésre Luxemburg is legyőzte a csoportban eddig hibátlan Portugáliát, akkor a második helyen, a magyar–brit–luxemburgi hármas holtversenyből esetleg továbbjuthattak a mieink a trió egymás elleni kosárarányát figyelembe véve.

Paár Márk a padról beszállva lett a legeredményesebb magyar játékos (Fotó: FIBA)

Paár Márk a padról beszállva lett a legeredményesebb magyar játékos (Fotó: FIBA)

Eredmények, 4. forduló, B csoport: Nagy-Britannia–Magyarország 57:54, Ausztria–Luxemburg 67:63. A sorrend: Portugália (–1) és Nagy-Britannia 6, Magyarország (–1), Luxemburg (–1) és Ausztria (–1) 4 pont.

Nyitókép: Paár Márk a padról beszállva lett a legeredményesebb magyar játékos (Fotó: FIBA)