2024. szeptember 1., vasárnap

Szoros szerb siker

Kiegyenlített végjátékban verte meg Szerbia Görögországot az utóbbi államban rendezett hagyományos Akropolisz-kupán, amelyen harmadikként Olaszország vesz részt. Az augusztus 25-én rajtoló világbajnokságra melegítő válogatottak barátságos minitornájának nyitómérkőzésén egy ideig fej fej mellett haladtak a csapatok, majd Szerbia a második negyed közepétől fokozatosan ellépett, és a harmadik játékrész derekára 15 pontig hizlalta előnyét (52:37). Ekkor azonban feszített játékán, főleg védekezésén a görög csapat, amely a zárónegyed elejére teljesen visszazárkózott (59:59). A lendület viszont eddig tartott, Svetislav Pešićnek a hajrára sikerült összekapnia legénységét, Szerbia a csapatkapitány Bogdan Bogdanović (15) hármasával megtörte a negatív sorozatot, majd megnyerte a találkozót (71:64).

Elkerülte a Győr a Fenerbahçét

A bajnoki ezüstérmes Győr elkerülte a címvédő török Fenerbahçét a női kosárlabda Euroliga 2023/24-es idényének csoportkörében, a sorozat selejtezőjében kezdő Diósgyőr ugyanakkor a török csapatot is magában foglaló A csoportba kerül, ha legyőzi a brit London Lions együttesét.
A női Euroliga csoportjai, A csoport: Fenerbahçe (török), Schio (olasz), Valencia (spanyol), ASVEL (francia), Lublin (lengyel), Zaragoza (spanyol), DVTK/London Lions (brit), Riga (lett)/Sepsi. B csoport: Győr, Mersin (török), Praha (cseh), Landes (francia), Bologna (olasz), Salamanca (spanyol), Villeneuve (francia), Polkowice (lengyel)/Beşiktaş (török).