2024. szeptember 1., vasárnap
NŐI EB

Magyarország a csehek ellen

Tel-Avivban hétfőn lejátszották a szlovén–izraeli rendezésű női Európa-bajnokság első két nyolcaddöntős összecsapását, és mindkettőn folytatódott a meglepetéssorozat, amelyet a szlovákok kezdtek el a törökök ellen a csoportkör végén. Időrendi sorrendben először Csehország mérkőzött Görögországgal, és bár a hellének jól nyitottak, majd három negyeden át szinte végig vezettek, az utolsó periódusban a cseh lányok egy 8:0-s futással fordítottak (61:63-ról 69:63). Innentől már nem is engedték ki az előnyt, így bejutottak a negyeddöntőbe, ahol a Székely Norbert irányította magyar együttes vár rájuk holnap 18 órakor Ljubljanában.

Magyarország küzdelmes, szoros meccsen kapta meg negyeddöntős ellenfelét (Fotó: FIBA)

Magyarország küzdelmes, szoros meccsen kapta meg negyeddöntős ellenfelét (Fotó: FIBA)

A másik ágon még inkább borult a papírforma. A vaskos favorit olaszok ugyanis csúfosan, 22:8-ra elbukták az első negyedet a játékrészt 14:0-s rohammal lezáró Montenegróval szemben, ettől kezdve pedig a találkozó arról szólt, hogy kitart-e a balkániak előnye. A csattanós válasz nem csak egyszerű igen volt, a montenegróiak ugyanis többször 20 pont fölé tornázták a vezetésüket, sima győzelmük pedig azt jelenti, hogy holnap, ugyancsak Ljubljanában Franciaországgal csatázhatnak az elődöntőbe jutásért.

Női Eb, nyolcaddöntő: Csehország–Görögország 79:76, Montenegró–Olaszország 63:49. A negyeddöntőben: Magyarország–Csehország, Franciaország–Montenegró.