2024. szeptember 3., kedd
BIRKÓZÁS

Sikerre éhes

A magyarkanizsai Bózsó Tamás 5. lett a bulgáriai Szamokovban a közelmúltban megrendezett kadét Európa-bajnokságon, a hazai közönség előtt pedig a kedden kezdődő Mediterrán-bajnokságon lesz alkalma megmutatni magát, ahol a 100 kg-ban indul majd.

– Az Eb-n erős volt a konkurencia. Négy meccsem volt, amelyen előbb a romániai ellenféltől kaptam ki, a vigaszágon pedig az orosztól, s úgy csúszott ki a markomból az érem. Közben lengyel és litván versenyzőt győztem le, a javításra pedig most itthon lesz alkalom, hiszen a Mediterrán-bajnokságon érmet várok magamtól – nyilatkozott nagy optimizmussal Bózsó.

Emlékeztetőül, Tamás az idei országos bajnokságon négy győzelemmel harcolta ki a serdülő országos bajnoki címet, az ifjúsági mezőnyben pedig bronzérmes lett.

A 17 éves fiatalember 4 éves korában lépett először szőnyegre Újhelyi László birkózóiskolájában.

– Szüleim sugallatára kerültem ebbe a sportágba, amely nem könnyű, hiszen naponta kemény edzés van, de ha sikert akarsz elérni birkózásban, csak így lehet – mondja Tamás, aki már a legkisebbek mezőnyében is számos éremmel tért haza, jelenleg pedig Újhelyi Sándor és Slejher László edzi.

A szülők, Róbert és Angéla igen büszkék a fiuk eredményeire, s arra, hogy minőségi versenyzővé fejlődik.

– Édesapám nem foglalkozott ezzel a sportággal, hanem atletizált és kosarazott. Én hobbiból lovaglok is, de a birkózásban folytatni szeretném a jó és sikeres versenyzést, hiszen ez az utolsó évem a kadét mezőnyben – mondja a fiatalember, aki most is serényen ezd a klubtársaival, akik közül Sulyok Csaba és Lőrinc Béla a példaképei.