2024. augusztus 6., kedd
LABDARÚGÁS – BAJNOKOK LIGÁJA

Wenger: Sebezhetőbb a Bayern

Elégedetten értékelt az Arsenal elleni 1:1-re végződött Bajnokok Ligája nyolcaddöntő visszavágót követően Josep Guardiola, a továbbjutó címvédő Bayern München vezetőedzője.

Végig a kezünkben tartottuk a mérkőzést, az ellenfél nem igazán tudott nyomást gyakorolni ránk. Ugyanakkor nem mindig lehet sok gólt szerezni, egy kiváló csapattal játszottunk – nyilatkozta a spanyol szakember.

A riválist irányító Arsene Wenger is hasonlóképpen látta az összecsapást: Nagyon sokat kellett védekeznünk az első félidőben, de a fordulást követően már megvoltak a lehetőségeink – mondta.

A francia szakember gratulált a Bayernnek, de megjegyezte: a mostani müncheni gárdát sebezhetőbbnek érezte, mint az egy évvel ezelőttit, amely a sorozat ugyanezen szakaszában búcsúztatta az Ágyúsokat.

Az Atlético Madrid a visszavágón könnyedén, 4:1-re nyert a vendég Milan ellen, így 17 év után jutott újra a legjobb nyolc közé az első számú európai kupasorozatban.

Nagyon boldog vagyok, hiszen hihetetlen szenvedéllyel futballoztunk, főleg a találkozó elején – mondta Diego Simeone, a gárda vezetőedzője. A Milan ellen sohasem könnyű négy gólt szerezni. Biztos vagyok benne, hogy a negyeddöntőben még nehezebb dolgunk lesz. Most pihennünk kell, és azon dolgoznunk, hogy továbbra is ilyen intenzitással futballozzunk.

A játékosként a milánóiakkal is BL-győztes Clarence Seedorf szerint csapata a második gól után összeomlott: Sajnos a játékosok ezt követően elvesztették a hitüket, fejben nem tudtuk már összeszedni magunkat. Ezzel a vereséggel szinte biztossá vált, hogy a sorozat következő kiírását a piros-feketék nélkül rendezik meg, ugyanis a Milannak az olasz bajnokságban tetemes, húszpontos hátránya van még az utolsó BL-induló, azaz a harmadik helyen álló Napolival szemben is.

Bajnokok Ligája, nyolcaddöntők, visszavágók (zárójelben az első mérkőzés végeredménye): Bayern München–Arsenal 1:1 (Schweinsteiger 54., illetve Podolski 57., 2:0), Atlético Madrid–Milan 4:1 (Diego Costa 3., 85., Arda Turan 40., Raúl Garcia 71., illetve Kaká 27., 1:0).

* * *

Térdsérülés miatt több hétig nem játszhat Mesut Özil, az Arsenal német labdarúgója, akit a Bayern München elleni keddi, Bajnokok Ligája-nyolcaddöntő visszavágó szünetében kellett lecserélni.

    Arsene Wenger, az angol klub vezetőedzője az összecsapás végén elmondta: nagyon reméli, hogy nem súlyos a játékos sérülése, de az elsődleges vizsgálatok alapján több hétig nem számíthat a középpályásra.