2024. július 22., hétfő
KÜLFÖLDI LABDARÚGÁS

Robog a Rossoneri

Tovább halad a bajnoki cím felé a Serie A-ban a Milan együttese, amely az olasz hétközi forduló keretében a San Siróban minimális eredménnyel felülmúlta a Torinót. A Rossoneri korán, negyedórányi játék után talált be először, amikor Tonali jobb oldali szögletére Krunić emelkedett, az ő fejesébe pedig a kapu torkában álló Olivier Giroud tette bele a lábát. A második félidőben a Toro becsülettel rohamozott az egyenlítésért, több ígéretes támadást is végigvitt, de nem tudott egalizálni.

Spanyolországban hatgólos döntetlent játszott a Villarreal és a Cádiz. A vendégek Lozano mesterhármasával a hajráig 3:1-re vezettek, ám a házigazda – Pau Torres után – Dia góljával tovább zárkózott, majd drámai körülmények között, a tizenhatosban labdát kapó Danjuma pompás befejezése révén egyenlített a ráadás 5. percében.

Németországban a kupa nyolcaddöntőjébe kerülésért léptek pályára a csapatok. Kedd este érdekelt volt a Leipzig is, amely a negyedik ligás Babelsberg otthonában Szoboszlai Dominik góljával győzött. Angliában a nyolcaddöntőknél jár a ligakupa, a végső sikerre esélyes gárdák közül az Arsenal a második félidőben szerzett gólokkal ütötte ki a Leedset, a Chelsea viszont csak tizenegyesekkel tudta felülmúlni a Southamptont.

Angol ligakupa, nyolcaddöntő: Arsenal–Leeds 1:0, Chelsea–Southampton 1:1, tizenegyesekkel 4:3, QPR–Sunderland 0:0, tizenegyesekkel 1:3. Német kupa, 1/16: 1860 München–Schalke 1:0, Babelsberg–Leipzig 0:1, Hoffenheim–Kiel 5:1, Münster–Hertha 1:3, Borussia (D)–Ingolstadt 2:0, Mainz–Bielefeld 2:2, h. u. 3:2, Nürnberg–Hamburg 1:1, tizenegyesekkel 2:4, Osnabrück–Freiburg 1:1, h. u. 2:2, tizenegyesekkel 2:3. Olasz bajnokság, a 10. fordulóban: Spezia–Genoa 1:1, Venezia–Salernitana 1:2, Milan–Torino 1:0. Az élcsoport: Milan 28, Napoli (–1) 25, Inter (–1) 18 pont stb. Spanyol bajnokság, a 11. fordulóban: Alavés–Elche 1:0, Espanyol–Athletic Bilbao 1:1, Villarreal–Cádiz 3:3. Az élcsoport: Real Sociedad 21, Real Madrid (–1) és Sevilla (–1) 20 pont stb.