2024. szeptember 9., hétfő
TENISZ

Generációk csatája

Györe László magabiztos győzelemmel kezdett az ortisei challengeren. A zentai teniszező két játszmában, mindössze 69 perc alatt nyert a 19 éves és a ranglistán 530. olasz újonc Matteo Berrettini ellen. Györe a győzelmet Novak Đoković stílusában aratta, hisz három break révén ellenfele második adogatásán a pontok csaknem kétharmadát elnyerte.

Györe a következő fordulóban, feltehetően ma, a generációk csatájában a német Michael Berrerrel találkozik. A német 35 éves, és 111. a ranglistán, a legjobb 200 között ő a második legidősebb, hisz e tekintetben csak Ivo Karlović előzi meg, míg Györe a 10. legfiatalabb. Berrer jó adogató hírében áll, és nem lesz egyszerű feladat nyerni ellene. Ha mégis sikerülne, Györe egészen megközelítené pályafutása legjobbját, a ranglista 173. helyét.

Ugyancsak az eddigi legjobbért verseng e héten Venezuelában Peđa Krstin, aki az este rajtolt, valamint Ivana Jorović és Nina Stojanović, akik a 25 ezres minszki ITF-tornán már túl vannak az első akadályon. A 2. körben mindketten orosz riválissal szembesülnek. Mint az feltételezhető volt, nem járt sikerrel a thaiföldi Hua Hinben Babos Tímea, akit a kínai Wang Jafan két játszmában múlt felül, és az egymás közötti mérleget 2:0-ra javította.

Az évzáró londoni mestertornán az ATP megemlékezik a torna hírességeiről. Az A csoport az első bajnok, Stan Smith nevén fut, a B csoport névadója pedig a négyszeres bajnok Ilie Năstase lesz. A sorsolás előtt már tudni lehet, hogy Đoković a Smith, Andy Murray pedig a Năstase csoport első kiemeltje lesz.

HUA HIN. – A női torna 1. fordulójában: J. Wang–Babos 6:2, 6:3.

ORTISEI. – A challenger 1. fordulójában: Györe–Berrettini 6:4, 6:3.

MINSZK. – A női ITF-torna 1. fordulójában: Jorović–Kamenszkaja 6:4, 6:2.

POZSONY. – A női ITF-torna 1. fordulójában: Erić–Überallova 7:6, 6:4.

CASABLANCA. – A női ITF-torna 1. fordulójában: Radanović–Cuypers 6:0, 6:0.

EL KANTAOUI. – A futures 1. fordulójában: Milojević–Garzelli 6:1, 6:1.