2024. július 17., szerda

Györe két nevezése

Az már biztos, hogy Györe László az indiai Púnában kezdi meg az új teniszidényt, és az Australian Open előtt még egy fellépése lesz. Az év második versenyhetére a zentai játékos benevezett az adelaide-i kettes tornára, és az aucklandira is. A jelen állás szerint mindkét helyen selejtezőre kényszerül, megeshet viszont, hogy Új-Zélandon táblára jut, mert ő a harmadik tartalék.

Adelaide-ben Kecmanović táblás, Krajinović tartalék, Aucklandban pedig Lajović is tartalék.

Nadal ötödször világbajnok

A Nemzetközi Teniszszövetség (ITF) kihirdette a 2022-es év világbajnokait. A megtisztelő címet a férfiaknál Rafael Nadal (ötödször), a nőknél Iga Świątek (először), a párosoknál Rajeev Ram és Joe Salisbury (először), a női párosoknál Barbora Krejčíková és Katerina Siniaková (harmadszor) érdemelték ki. Az egyéni világbajnokok az idén egyformán két nagy tornát nyertek, a férfi páros a US Openen és az évzárón diadalmaskodott, a női páros három GS-t nyert.

Az APT választásában még két díj talált gazdára. Az év visszatérője a 26 éves horvát Borna Ćorić, az év edzője pedig a spanyol Juan Carlos Ferrero, a világelső Carlos Alcaraz mestere.

Ćorić 2021 májusában esett át vállműtéten, és egészen 2022 márciusáig kényszerpihenőn volt. Ez idő alatt a ranglista 278. helyére esett vissza. Augusztusra lett újra a régi, vagy még annál is jobb, hisz Cincinnatiben Nadalt, Cicipaszt és Auger-Aliassime-ot is megverte, és először nyert 1000-es tornát, végül az évet a 26. helyen zárta. Ferrero idén tanítványát vezette el a New York-i diadalig és a ranglista 1. helyéig.

A mester és a tanítvány: Juan Carlos Ferrero és Carlos Alcaraz

A mester és a tanítvány: Juan Carlos Ferrero és Carlos Alcaraz

SALAPUR. – A női ITF-torna 2. fordulójában: Kozarov–Bhosale 6:1, 6:3.

Nyitókép: A mester és a tanítvány: Juan Carlos Ferrero és Carlos Alcaraz