2024. szeptember 2., hétfő
BÁCSFÖLDVÁR

Jó eséllyel erősödhet a magyar jelenlét

Hétfőn este Bácsföldváron találkoztak a polgárokkal a Vajdasági Magyar Szövetség képviselői. A megjelent helyi politikusok – dr. Molnár Viktor a községi, Kiss Igor az óbecsei és mgr. Fehér László a bácsföldvári szervezet elnöke – szerint egy megújult, a korábbinál fiatalabb és tettre kész csapat szerepel az önkormányzati listán, ezért is bíznak abban, hogy a négy évvel ezelőtti általános választásokon elértnél ezúttal jobb eredményt tudnak felmutatni Óbecsén, ahol a VMSZ teljes, 36 nevet tartalmazó listával indul.

A péterrévei Korponai Lívia, a Tartományi Oktatási, Jogalkotási, Közigazgatási és Nemzeti Kisebbségi – Nemzeti Közösségi Titkárság pénzügyi segédtitkára a titkárság munkájáról és a magyar önkormányzatokhoz eljuttatott tartományi támogatásokról szólva kiemelte: az eredmények eléréséhez és a sikeres lobbizáshoz elengedhetetlen a számottevő VMSZ-s jelenlét a tartományi szervekben.

A beszélgetésen Kovács Elvira, a Vajdasági Magyar Szövetség alelnöke is részt vett, aki elmondta: a VMSZ minden szinten konkrét problémák megoldásán dolgozik, ezért is nagyon fontos az, hogy a köztársasági és tartományi képviselők mellett az önkormányzatokba is minél több magyar érdeket képviselő jelölt jusson be.
– Az óbecsei csapaton jól érezhető a fiatalítás, a frissesség. Az óbecsei magyarok többet érdemelnek annál, amit a négy évvel ezelőtti eredmények hoztak. Hogy most jók a választási esélyeink Óbecsén, azt a tavaly októberben megtartott helyi közösségi választásokon elért sikerek is bizonyítják. A VMSZ terve az, hogy megtartsuk a pozícióinkat azokon a helyeken, ahol magyar polgármester van, és Óbecsén is sokkal erősebbek szeretnénk lenni – tette hozzá Kovács Elvira.