2024. szeptember 2., hétfő

Az SZHP lemondta kampányrendezvényeit

Vučić szerint a tömeges találkozók veszélybe sodorhatják a lakosság egészségi állapotát

A Szerb Haladó Párt lemondta a választásokig az összesen kampányrendezvényét – adta hírül a Novosti napilap. Mint arra rámutattak, a párt elnöke, Aleksandar Vučić miután a koronavírus-járvány veszélye továbbra is fenn áll, nem szerette volna veszélybe sodorni a tömeges rendezvényekkel a lakosságot.

Erről Vučić és a párt közösen döntött a párt választási stábjának legutóbbi ülésén, így minden választási rendezvényt, az újvidéki nagy kampánytalálkozót és a niši kampányzárót is lemondták.

A Szerb Haladó Párt kampányprogramja szerint az első nagy, tömeges rendezvényükre holnap került volna sor Újvidéken, ahová legkevesebb 30.000 szimpatizáns érkezésére számítottak.

A napilap értesülései szerint Vučić javasolta a választási stábnak, hogy a tömeges rendezvényeket mondják le, még annak ellenére is, hogy a járványügyi helyzet jelenleg az országban ezt nem indokolja, illetve hogy a járványügyi szakemberek szerint a tömeges rendezvényeket biztonsággal meg lehet tartani, így került sor a Zvezda és a Partizan labdarúgó-mérkőzésére is szerdán, ahol a lelátók megteltek a szurkolókkal.

Vučić azzal indokolta javaslatát, hogy miután az emberek egészsége és a biztonsága a legfontosabb, ezt kell a kampány idején is szem előtt tartaniuk és nem szabad veszélybe sodorniuk egyetlen polgár egészségi állapotát sem.

A párt elnökének javaslatát szűk többséggel, de elfogadta a választási stáb.