2024. szeptember 2., hétfő

Törökbecsén duplázott a VMSZ

Törökbecse községben az Aleksandar Vučić – Gyermekeinkért listára 6549 szavazat érkezett, ami a szavazatok 60,75 százaléka – ennek az eredménynek a birtokában a Szerb Haladó Párt 21 mandátumot szerzett a községi képviselő-testületben. A Vajdasági Szociáldemokrata Liga és a Vajdasági Párt alkotta Vajdasági Front koalíció 1245 szavazatot szerzett, és a voksok 11,55 százaléka 4 képviselői helyet hozott ennek a politikai erőnek. A Lista a településünkért néven indult polgári csoport 923 szavazatot kapott, ami 8,56 százalékot teszi ki, ezzel pedig 2 mandátuma lesz a csoportnak.

A törökbecsei Tisza-sétány, a város egyik büszkesége (Fotó: Fehér Rózsa)

A törökbecsei Tisza-sétány, a város egyik büszkesége (Fotó: Fehér Rózsa)

A Vajdasági Magyar Szövetség listájára 794 szavazat (7,37%) érkezett, ami ugyancsak 2 képviselői helyre volt elég, és 762 szavazatával (7,07%) ugyanennyi mandátumhoz jutott a Szerbiai Szocialista Párt is.

Báló Tibor, a VMSZ törökbecsei szervezetének listavezetője közösségi oldalán adott hangot elégedettségének, miszerint a VMSZ vezette törökbecsei lista, melyen a Magyar Egység Párt és polgárok jelöltjei is szerepeltek, olyan eredményt ért el, amelyre 10 éve nem volt példa Törökbecsén. A községben az elmúlt időszakban egy VMSZ-es képviselő foglalt helyet a községi képviselő-testületben.

Törökbecse község területén a szavazásra jogosult 19 210 személy közül 10 780 járult az urnák elé, ez 56,12 százalékos részvételi arányt jelent.