2024. augusztus 17., szombat

Dzsesszfesztivál Szabadkán

JAZZIRÉ 2010

A kortárs dzsessz iránt érdeklődőket várják ma és szombaton a szabadkai Kosztolányi Dezső Színházba, ahol JAZZIRÉ 2010 címmel dzsesszfesztivált szerveznek. Pénteken 20 órakor a szabadkai–belgrádi Jasna Jovićević Improv Kolektiv lép fel ambientikus, improvizatív zenét szolgáltatva, 21.30-tól pedig a budapesti Grencsó Open Kollektíva improvizatív, avantgárd zenéjét hallhatjuk. Grencsó repertoárja rendkívül sokszínű, a zeneszerzőt a formai változtatások mesterének és bátor kísérletezőnek tartják.

A szombatot a szabadkai Forgács Ákos kezdi 20 órakor bass solo intróval, majd 20:15-től a niši EYOT formációé a színpad, amely alternatív, ambientikus zenét játszik.

Ez csupán az első hétvége programja, a JAZZIRÉ fesztivál a jövő hétvégén is folytatódik, sőt kortárs dzsesszt a Desiré színházi fesztivál ideje alatt is hallhatunk, méghozzá az előadások után a Bash-házban.

A JAZZIRÉ keretében pénteken 18.30-kor a Bash-házban megnyílik Molnár Edvárd dzsesszfotó-kiállítása, amelyet Dormán László nyit meg.