2024. július 17., szerda

Filmes és színházi maraton

Pénteken rendezik meg a Középiskolások Szín- és Filmművészeti Vetélkedőjét

A tavalyi évhez hasonlóan az idén is maratoni színházi és filmes szemlére számíthatnak mindazok, akik el szeretnének látogatni a Középiskolások Szín- és Filmművészeti Vetélkedőjére, amelyet pénteken délelőtt fél kilenctől rendeznek meg a Zentai Magyar Kamaraszínházban. Az idei vetélkedőn ismét a hetedik művészet kedvelői érezhetik magukat elkényeztetve, ugyanis 21 filmet és csupán négy színdarabot tekinthet meg a nagyérdemű.

A megnyitót követően 9 órától az adai NewDreamTeam filmjeit (Rekorderek, Bosszú a Cs ellen, Facebook Randi, Tehetségek, Szülinapi szalámi, Alakváltó) nézhetik meg az érdeklődők. A filmek megvitatása után fél tizenegytől a Zentai Színtársulat SOHAország című darabját mutatják be. Negyed egytől Bojai Szabolcs Egy napom!, az újvidéki Ótos Annabella Our Style, a szabadkai GT Videostudio 3 Force c. és a SUmusic Betépve című filmjét vetítik. A szünetet követően negyed háromtól az úgyszintén szabadkai Népkör MMK Fabula Rasa Színjátszó Grundjának az előadása, Tasnádi István Rovarok című színdarabját nézhetik meg Thália szerelmesei. Délután négy órától a Bolyai Filmműhely legújabb filmjeivel ismerkedhetünk meg. A zentai tehetséggondozó diákjai az Agyagtól a kerámiáig, Mozgás-Forma, A rém, a Beautiful Days, az Isten áldása ?!, Prison: Oximoron - Making Of, ...És mégis mozog, végül pedig a Trafficing című filmjüket nézhetjük meg. 16.20-tól a noszai/hajdújárási Hinga Művelődési Egyesület Éjjeli Pávaszem nevű csoportjának Alíz című előadása szerepel műsoron. Negyed hattól a nemesmiliticsi Németh László MME Ifjúsági Csoportjának Kiss Tamás Hogyan hódítsuk meg a lányt című darabja kerül sorra. Háromnegyed héttől a szabadkai Kosztolányi Filmműhely Délvidéki kalandozások I és II. c. filmjeit, este nyolctól pedig a magyarkanizsai Gondolat-Jel Társulat mutatja be Forgách András – Jean Cocteau Vásott kölykök című színdarabját. Háromnegyed tíztől a Bolyai Filmműhely Volt egyszer egy mozi című dokumentumfilmje zárja a versenyt.

A zsűri tagjai Góli Kornélia dramaturg, Siflis Zoltán filmrendező, László Sándor színművész, Balázs Áron színművész, a moderátor pedig Husnyák Andrea szerkesztő-riporter lesz. A vetélkedő főszervezője V. Boros Gabriella. A szemle eredményhirdetése este fél tizenegykor várható.