2024. augusztus 17., szombat

Január végéig kifizetik

Az arra jogosult oktatásügyben dolgozók a hónap végéig megkapják a jubiláris juttatást Szabadkán

December végén a pénzügyi minisztérium átutalt Szabadka városnak 13 millió dinárt, és mintegy ugyanennyi pénzt különített el az önkormányzat is az oktatásügyben dolgozók számára a jubiláris díjak kifizetésére. A 2011-es jubiláris juttatást már korábban megkapták az arra jogosultak, a 2009-es és 2010-es évre vonatkozót pedig ebből az összegből kezdik kifizetni.

– A kifizetés megkezdődött, néhány iskolában már meg is kapták mind a 2009-es, mind a 2010-es évre vonatkozó juttatást. Arra törekszünk, hogy január 27-ig, Szent Száva napjáig kifizessünk mindkét évre vonatkozót – mondta el Ljubica Kiselički, a polgármester művelődési kérdésekkel és az iskolahálózat racionalizációjával megbízott tanácsadója.

– Eleget tettünk a kötelezettségünknek: legelőbb a 2011-re vonatkozó jubiláris juttatást fizettük ki, majd folytattuk a 2009-es évvel, és közben megérkezett a minisztériumtól is a pénz, így van eszköz arra, hogy január végéig minden ki legyen fizetve. Annyi maradt nekünk, hogy az idei év végéig kifizessük az idei évre vonatkozó juttatást az arra jogosultaknak.

A jubiláris juttatásra a 10, 20 és 30 munkaévvel rendelkezők jogosultak. 10 munkaévre fél átlagfizetés, 20 évre egy egész átlagfizetés, 30 évre pedig másfél átlagfizetés jár. Szabadka városnak a jubiláris juttatás kifizetése évi szinten 12–13 millió dinárt jelent.