2024. augusztus 17., szombat

Megkezdődött az építkezés

Új szárnnyal bővül a szabadkai Diákotthon

Megkezdődtek a szabadkai Diákotthon bővítésének előkészítő munkálatai – tudtuk meg Gyivánovity Róbert igazgatótól, aki elmondta, a hó miatt a tervezettnél valamivel később sikerült hozzáfogni az építkezéshez, de – mivel az építési engedélyek megvannak – a munkálatok fizikai előkészületei a napokban elkezdődhettek

– Még nem érkezett meg a pénz a Tartományi Nagyberuházási Alaptól. Ez úgy történik majd, hogy az elvégzett munka után utalják át az összeget. A munkálatok első szakasza után kell készítenünk egy beszámolót a munkáról, s azután érkezik majd a pénz. Én nagyon szeretném, ha a Diákotthon új szárnya, amely legalább még 100 diáknak biztosít férőhelyet, őszre elkészülne, de ez persze attól is függ, hogy a pénz milyen ütemben érkezik – mondta az igazgató.

A kollégium új szárnyában tehát minimum 100 diáknak jut majd szállás, de az igazgató elmondta, jó lenne, ha ezenfelül még 20 férőhelyet nyernének, ám ez akkor sikerülhet, ha az építkezés során kiderül, hogy nyerhetnek-e még helyet. A beruházás értéke 63,5 millió dinár.