2024. augusztus 17., szombat

Van igény a színházra

A szabadkai Kosztolányi Dezső Színház is megkezdte a tájolási programot. Pénteken Óbecsére viszik az Urbit et orbi című előadásukat, az elmúlt pénteken pedig a Magyar kezdők(nek) – Mađar(ski) bez muke című előadást láthatták a Szabadkára érkezett szenttamási, kishegyesi és bácsfeketehegyi nézők. Jagity Róbert és Móricz Gizella, két szenttamási néző osztotta meg velünk gondolatait.

– Nekem tetszett, hogy az előadásban bátran elmondták mindazt, ami történik körülöttünk. Szabadkán tanultam, akkor dolgoztam is a színházban helyrevezetőként, tehát nem idegen számomra a színház. A tájolási program mindenképpen jó dolog, hiszen Szenttamáson sem fordul meg sokszor hivatásos színház – hallottuk Róberttől.

– Az előadás tetszett. Már tapasztaltam Szabadkán, hogy a nézőkkel kapcsolatot tartva csinálják az előadásokat, ez érdekes. Hogy Szenttamáson milyen a színházi élet? Semmilyen. Gyerekkoromban havonta volt legalább két színházi előadás, a színházunk elég elismert volt, és még Magyarországról is jöttek előadások. Most az iskolában működik egy színjátszó csoport. Én úgy nézem, hogy autóba üljünk és eljussunk Újvidékre is, Szabadkára is, sőt még Verbászra is eljárunk. Igény van a színházra. Ez abból is látszik, hogy két busz most is teljesen megtelt – mondta el Gizella.