2024. augusztus 17., szombat

Beénekelték magukat a döntőbe

LÉVAY-ÉNEKVERSENY

Pénteken este döntővel és gálaműsorral zárul Szabadkán az I. Lévay Szilveszter Nemzetközi Musical Énekverseny

Ha esik, ha fúj, akkor is a palicsi Szabadtéri Színpadon tartják meg pénteken 20.30 órai kezdettel az I. Lévay Szilveszter Nemzetközi Musical Énekverseny döntőjét és verseny lezárását jelentő gálaműsort. Az előbbiben kiderül, hogy az öt tagú, nemzetközi zsűri szerint kik bizonyultak a legjobbnak, azaz a dicsőségen, szakmai elismerésen és fellépési lehetőségeken kívül ki nyeri el az 5000, 3000 és 2000 euróval járó első, második és harmadik díjat, valamint fény derül arra is, hogy Lévay Szilveszter kinek ítéli oda a különdíját és vajon mi is lesz ez a különdíj. A gálaműsort Kerényi Miklós Gábor, a Budapesti Operettszínház igazgatója, az énekverseny ötletgazdája, megálmodója, egyik szervezője rendezi és a színház művészeit, nemzetközi sztárokat és a Budapesti Operettszínház Zenekarát láthatjuk, hallhatjuk majd.

A döntőig a nyolc ország kilenc városában megrendezett elődöntőkön és a három körben zajló középdöntőn át vezetett az út. A középdöntők szerdán és csütörtökön zajlottak a szabadkai Jadran színpadon, tegnap délután pedig meg is tudhattuk, hogy a Maya Hakvoort énekes, színész, Janza Kata énekes, színész, Wolfgang Jansen színháztörténész, Lőrinczy György producer és Kornelije Kovač zeneszerző alkotta zsűri – lévén, hogy valóban magas színvonalú, fantasztikus produkciókat láttunk – nem könnyű értékelőmunka után végül is kiket juttatott a döntőbe.

Akiknek a ma esti döntőben alkalmuk lesz tovább bizonyítani a tehetségüket: Milena Moravčević (Szerbia), Sándor Péter, Fejes Szandra, Zádori Szilárd, Baranyai Annamária, Kocsis Dénes, Simon Boglárka, Kerényi Miklós Máté (Magyarország), Florin Bundaru, Alexandra Crauescu, Ráduly Botond (Románia), Hirata Azusa, Onoda Ryunosuke (Japán), Christina Patten, Milica Jovanovic (Németország) és Martina Lechner (Ausztria).

Az eredményhirdetéskor Lévay Szilveszter el is mondta, hogy csak egy hajszálon múlott, hogy nem más került a döntőbe, hanem éppen ez a 16 fiatal, hiszen javarészt professzionális, színpadra termett produkciókat láthattunk.