2024. augusztus 17., szombat

Szerdán végleges ranglista és iratkozás

A KÖZÉPISKOLA KÜSZÖBÉN -- A köztársasági tanfelügyelőség figyelmeztet: az iratkozáskor szedett ,,szülői hozzájárulás” nem lehet kötelező

Immár ismertek a záróvizsga végleges eredményei: 13,45-ös átlageredménnyel szerepeltek idén a záróvizsgán a nyolcadikosok, anyanyelvből átlagosan 13,89 pontot, míg matematikából 13 pontot szereztek, ami a tavalyi minősítővizsgákhoz képest jobb eredmény. Akkor a diákok anyanyelvből szerzett átlagpontszáma 12,41 matematikából pedig 10,16 volt.

A végleges ranglistát, hogy ki melyik középiskolába jutott be, holnap, szerdán teszik közzé a diákok általános iskoláiban, az iratkozás holnap és csütörtökön zajlik.

A köztársasági tanfelügyelőség idén is felhívta a figyelmet arra, hogy beiratkozási pénz befizetését az általános- és középiskolák nem tehetik kötelezővé, de az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy az iskolák mit sem törődnek a minisztériumból érkező figyelmeztetéssel és mégis fizettetnek a diákokkal. A felügyelőség hangsúlyozza: ilyen esetekben a szülők forduljanak írásos formában a legközelebbi tanfelügyelőséghez, és ha helyi szinten nem érkezik erre reagálás, értesítsék a köztársasági tanfelügyelőséget.