2024. augusztus 17., szombat

Vakrandi előtt nem árt egy telefon

Milyen szerepe van a hangnak az udvarlásban? – Gyorstalpaló flörtóra dr. Pap Jánossal - XV. NYÁRI AKADÉMIA
A Nyári Akadémia változatos programot kínált/kínál

Ha egy férfi beszélgetés közben mélyíti a hangját, a nő pedig magasítja, akkor sínen van a dolog, mert ez azt jelenti, hogy a nemi jellegüket hangsúlyozzák és ez a vonzódás jele – tartják a szakemberek. Dr. Pap Jánosnak a XV. Szabadkai Nyári Akadémián megtartott, délutáni, minden szakcsoportnak üdítőként szánt előadásán hallottuk ezt, miközben jókat nevettünk, s a hallottak során időnként egy-egy ismerősünkre, vagy netán önmagunkra ismertünk.

– A hangunk mélyítése és a lassítás a vonzódás jele. A férfiaknál. Ha egy férfi imponálni akar, általában lemélyíti a hangját, míg a nők csicseregni kezdenek. De ugye van az a helyzet, amikor a nő is mélyít a hangján: intim helyzetben. Azt is mondják, hogy minél szebb hangú egy nő, annál kicsapongóbb. Mi hát a tanulság? Vakrandi előtt nem árt egy telefonhívás – tudtuk meg az előadótól.
Arról is hallhattunk, hogy a sikeres flörthöz elengedhetetlen a nem verbális nyelv ismerete is. A nők ebben gyakorlottabbak, a férfiaknak már hiányosabbak az ismereteik, ezért történhet meg az, hogy a nő barátságból fakadó jeleit a férfi értheti úgy, hogy „felhívás keringőre”. Fontos szerepük van a bókoknak is. A dicséret jó szolgálatot tehet nekünk az udvarlásban, mert tudományosan bizonyított, hogy aki megdicsér minket, az iránt automatikusan megnő az érdeklődésünk. Kell a szemkontaktus is, de dülledt szemmel meredni a másikra mégsem ajánlatos és be kell tartani a kellő távolságot. Ha elég ügyesek vagyunk, ez a távolság úgyis lecsökken. És ha elég ügyesek vagyunk, dekódolhatjuk a másik testbeszédét is, ugyanis ez a legárulkodóbb. Mimikánkat, hangunkat még tudjuk manipulálni, de a testbeszéd elárul minket. Például ha valaki kedvel minket, többet gesztikulál. Olaszoknál ez félreérthető. Az érintés is csodát tesz. Persze itt is érvényesül a kevesebb több elve. Rövid érintés a karon. Ennyi. A hátba veregetést hagyjuk meg a haver üdvözlésére.
Hogy mi a sikeres udvarlás titka? A fent írtak szerint nem kell tehát mást tennünk, mint megfelelő távolságban, megfelelő szemkontaktussal és a megfelelő érintések kíséretében megfelelő hangsúllyal és megfelelő beszédstílusban kimondani a megfelelő mondatokat.