2024. július 17., szerda

Egy mindig időszerű musical

A Valahol Európában című előadást legközelebb szombaton láthatja a zentai közönség

(fotó Gergely József)

A Zentai Magyar Kamaraszínházban szombaton este láthatta a közönség a Valahol Európában című musicalt. A Zentai Színtársulat produkciójának rendezője Mácsai Endre.

– Ez már egy kialakult csapat, amellyel már harmadik alkalommal dolgozunk együtt. Tavaly a Padlás című produkciónak 16 szereplője volt, ez alkalommal pedig 19 fiatal vett részt a Valahol Európában című előadásban. Zentai és környékbeli középiskolásokról van szó – hallottuk Mácsai Endrétől.

Mint kérdésünkre elmondta: rendezőként az előadás fő cselekményvonalára – a gyermekek szörnyű sorsára – helyezte a hangsúlyt, a mellékszálakat elhagyta. A két felvonásból egy lett. Kihagyott minden utalást a szövegből, amely konkrétan a második világháborúra vonatkozik, hisz ma más kontinenseken dúlnak háborúk. Világszerte sok gyerek szenved. Mi is nemrégiben megéltünk egy háborút, ezek a fiatal szereplők is átélték az utórezgéseit, a következményeit, a családok szétesését, esetleg a szülők munkanélkülivé válását.

Dés László zenéje, Nemes István dalszövegei hangzanak el az előadásban, Nemes Nagy Anita volt a csapat énektanárnője. A koreográfiát, mint Mácsai fogalmazott, együtt készítették.

Az előadást legközelebb e hó 15-én, szombaton este fél nyolctól láthatjuk a Zentai Magyar Kamaraszínházban. Tájolni is szeretnének majd, de ez még a jövő zenéje.

Szereplők: Antóci Dorottya, Bicskei Kata, Davitkov Marijana, Gruik Krisztina, Hajdú Sára, Huszák Tímea, Kanyó Fruzsina, Katona Gábor, Kéri Nikoletta, Kiss Izabella, Kovács Bence, Molnár Gábor Kati, Nagy Horti Sarolta, Pece Réka, Pintér Tamás, Szeles Mária, Szőke Miklós, Urbán Róbert, Verebes Judit. Plakátterv: Beszédes István. Rendező: Mácsai Endre.